Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mission zamiast SC10N

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mission zamiast SC10N

Mam taki problem... Mam monitorki na ARN 150 i sc10n. Jutro będą wykorzystane na niezbyt dużej imprezie... (domówka na maks 20-25 osób) Wiem że wysokotonówki to bardzo delikata rzecz, dlatego pomyślałem o missionach (kosztują po 8zł a nie jak sc10n 50zł) których strata była by mniej dotkliwa. Przechodząc do problemu... Czy mogę coś takiego zrobić i co musiał bym ew. zmienić w zwrotnicy? Wiem że missiony są 4 ohm a sc10n 8ohm. Czy zmiana tłumika na większy wystarczy?

Daj spokój.. po co grzebać w zwrotce- i tak nikt nic nie zauważy.. no, chyba że robisz imprezę dla audiofilów? :P
    edit: tak sobie pomyslałem, że źródłem pewnie będzie komp- wtedy wystarczy się troche pobawić wysokimi w eq

Skomentuj

Zamieszczone przez La'Mefenzo
      i tak nikt nic nie zauważy.. no, chyba że robisz imprezę dla audiofilów? :P
      Nie o to chodzi Brzmienie też jest ważne ale nie po to chce coś kombinować... Niezbyt przyjemne by było po prostu jakby po 2 godzinach poszły wysokotonówki w końcu mission ma 4 ohm a sc10n 8ohm...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        Wiem że missiony są 4 ohm a sc10n 8ohm
        oba sa 8ohm ;]
        missiony da sie ciac duzo nizej wiec spokojnie mozesz podlaczyc pod obecna zwrotnice bez przerobek

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          oba sa 8ohm ;]
          W takim razie wszystko ok Dzięki :)

Skomentuj

Czaruję...