Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny do 800 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pawel033
    jeśli chodzi o basówki estradowe to słyszałem STX-GDS-30-120-8-sc w pokoju ok 14m^2 i musze powiedzieć że nawet nieżle to chodzi ale był głośnik za 65 zł.
    To nie jest basowka estradowa raczej szerokopasmowy :)...

Skomentuj

wiem że szerokopasmowy ale coś mi się pomyliło. ale i tak basy chyba podobne będzie miał do GDN estradowego

[ Dodano: 2008-11-22, 17:28 ]
      a jak bym do tej kolumny dał 2x 22-300 ??? to było coś z tego ? bo mam do dyspozycji 54 litry wew. i 90 cm wysokości

Skomentuj

pawel033, dorzuć do tej obudowy jeszcze jeden taki głosnik, czyli 2x22-300 8 ohm, polacz rownolegle, bedziesz mial 600W przy 4 omhach. Potem wez kup porządny wzmacniacz np. elmuz 2604 i otrzymasz wtedy zestaw który Cie zadowoli. Średniaki możesz wymienić na tonsile - mają wyższy spl, moge Ci odsprzedać bo leżą nieużywane.
        Generalnie wyjdzie Ci troche lepsza kolumna od tej F360. Jak wyjdzie Cie to taniej, to możesz probować.

Skomentuj

Ten Sharp jest fajny ale dla 8R. Wzmacniacz na STK 4050 trafo z dużym Uzas z mniejszą moca. Fajnie to gra i IMO jak potrzebna duza moc to w cenie 300-350zł będzie fajne.

Skomentuj

to są kolumny jakie posiadam teraz

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=1...6e5b5a7#167926

Skomentuj

wiem że szerokopasmowy ale coś mi się pomyliło. ale i tak basy chyba podobne będzie miał do GDN estradowego
              No chyba wlasnie nie :lol:

to są kolumny jakie posiadam teraz

http://diyaudio.pl/viewto...36e5b5a7#167926
              Swietny gniot :), bez obrazy dla wlozonej pracy ale to raczej przypadkowy zlepek glosnikow a nie kolumny..

----

Zrob 3way na STx ale zamien bas z 22-140 na 27-450 8ohm i na pewno cie to zadowoli. Jesli nie szukasz jakosci mozesz zwrote robic na tanich kondach i rdzeniowych cewkach takze drogo to nie wyjdzie :wink:

Skomentuj

mam jeszcze takie pytanie. czy kolumna f-360 ma takie w miare dobre zejście czy musiałbym dokupić suba. zależy mi na takim zejściu podobnym do tego stx 22-300.

Skomentuj

pawel033, odpowiedz sobie sam - tam siedzi 2x10" a ty mowisz o 1x8"

Skomentuj

a co z tym wyskotonowcem on ma tylko 92 db więc przy 96 to go chyba za bardzo nie będzie słychać.

gra to jakoś ???
                    czy lepiej iść do stolarza żeby mi zrobił obudowy ???

Skomentuj

Lepiej samemu zrobic bo stolarz moga niezle spartaczyc sprawe. Juz sie pojawialy na forum konstrukcje oddane do zrobienia przez 'stolaza' haha ; ).. naprawde przykro bylo na to patrzec

Skomentuj

a co z tym wysokotonowcem???

Skomentuj

a co z tym wysokotonowcem???
                          nie przejmuj sie i nie kombinuj - kup gotowca bo z takim zapalem i wiedza daleko nie zajdziesz

Skomentuj

Czaruję...
                          X