Witam mam space 86, Chciałbym je zregenerować, bo szkoda kolumn:) Chodzi o koszt... Widziałem zestaw membran za 20zł, do tego trzeba by jeszcze wysokotonówki i cewki... warto? Dam radę? Z tego co słyszałem najgorzej jest wycentrować wszystko..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Unitra Space 86
Collapse
X
-
jak masz zdolnosci manualne i cierpliwosc to dasz sobie rade. na poczatku musialem 2-3 razy centrowac cewke zanim na stale to przykleilem ale jak nabierzesz doswiadczenia to zobaczysz ze to calkiem latwe
Zamieszczone przez dR.LasCado tego trzeba by jeszcze wysokotonówki i cewki...
-
może dacie mi jakiś namiar na allegro na zestaw cewek, bo nic nie mogę znaleźć... do tego chyba zawieszenie dolne trzeba dać jeszcze nowe... wysokie popalone niestety... podobno bardzo łatwo się cewki wymienia w wysokich.. gdzieś u konkurencyjnym forum czytałem
edit:
znalazłem coś o nich:
Zestaw głośnikowy ZgC-50-8-682 “Space ’86” - konstrukcja trójdrożna, obudowa typu “compact” (zamknięta). Bardzo popularny zestaw głośnikowy produkowany w wielkiej liczbie egzemplarzy.
Spotykane nazwy to:
* “Space ’86”
* “Ting Space ’86”
* “Mildton 80”
* “New Mildton 80”
* “Space ’94”
Brak znaczących różnic pomiędzy poszczególnymi wcieleniami (różnica wizualna to w nowszych wersjach brak srebrnych kopułek przeciwpyłowych). Wersje kolorystyczne:
* okleina drewnopodobna PCV kol. brąz
* okleina kol. czarny
* okleina kol. jasny brąz (przednia ścianka kol. czarny).
Dane techniczne:
* Moc znamionowa 50W
* Moc muzyczna 70W
* Impedancja 8Ω
* Pasmo przenoszenia 60-20.000Hz
* Efektywność 90 ą2dB
* Wymiary 256x456x266mm
* Masa 7,5kg
Zwrotnica elektryczna o nachyleniu 12dB/okt przy częstotliwościach podziału 3.0 i 9.0 kHz.
Zastosowane przetworniki:
* GDN 20/40/10 cześciej GDN20/40/14
* GDM 10/60/4
* GDWK 7/50
Skomentuj
-
jak graja i sie poruszaja, maja stala impedancje na odpowiednim poziomie to jest OK ;]
Zamieszczone przez dR.LasCanie grają w sumie tylko wysokie
kiedys kupilem bardzo fajne ale teraz to juz ich nie widuje - zostaje tylko zakup calych glosnikow
Skomentuj
-
zauważyłem że jednak jeden średniak jest zacięty:/ Może mi się uda załatwić z inego zestawu, ale jak nie to mam problem...
[ Dodano: 2008-12-11, 20:16 ]
warto do nich kupywać nowe średniaki? są po 38zł... do tego gwizdy.. mam nadzieję że chociaż gdn uda mi sie przywrócić do życia.. fajne by z nich tyły były:)
[ Dodano: 2008-12-12, 00:09 ]
http://allegro.pl/item497341954_gdm_..._jak_nowy.html warto?
Skomentuj
Skomentuj