Więc tak zakupiłem już L18 i 27TBFC/G ale problem polega na zaaplikowaniu ich w obudowę mianowicie pokoik jest nie mały bo 20m2 a obudowa którą jest najczęściej aplikowany do 12-14l monitor strojony na 42hz ale widziałem też projekt podłogówki na tych samych przetwornikach o pojemności 24l strojonych na 35hz. Nie wiem która opcje była by lepsza w moim wypadku, monitorek zgrabniej wygląda i jest o połowę tańszy w wykonaniu lecz jeśli basu będzie brakować to wolę zbudować podłogówki :?:
Druga sprawa to jakich podzespołów użyć do zwrotnicy? Założyłem sobie że na tor niskotonowy dam cewki rdzeniowe nawinięte drutem 1,2 a wysoko tonowy cewki powietrzne drut 0,7 lub 8. Kondensatory Jatrzen Audio Z-standard a rezystory nie mam pojęcia jakie :?:
Generalnie mam jeszcze Mivoka XAW310 który na razie mi służy w aucie i spisuje się znakomicie ale jeśli brakowało by basu z Seasów to miałem zrobić z niego suba do domciu ale jeśli podłogówki doły by więcej basu może obyło by się bez suba :?:
Druga sprawa to jakich podzespołów użyć do zwrotnicy? Założyłem sobie że na tor niskotonowy dam cewki rdzeniowe nawinięte drutem 1,2 a wysoko tonowy cewki powietrzne drut 0,7 lub 8. Kondensatory Jatrzen Audio Z-standard a rezystory nie mam pojęcia jakie :?:
Generalnie mam jeszcze Mivoka XAW310 który na razie mi służy w aucie i spisuje się znakomicie ale jeśli brakowało by basu z Seasów to miałem zrobić z niego suba do domciu ale jeśli podłogówki doły by więcej basu może obyło by się bez suba :?:
Skomentuj