Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czas na zmiany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czas na zmiany

Witam kilka lat temu popełniłem takie kolmny
    52 litry ob. zamknięta na teslach, teraz postanowiłem wymienić plastikową okleinę na fornir, i przy okazji wymienić też przetworniki, i stąd moje pytanie co byście polecili do tej obudowy, fundusze do 150-200 zł na przetwornik. Pokój 35m2, muzyka raczej spokojna.
    Załączone pliki

M18WH plus przegroda ograniczajaca objętość do 20-25 litrów i bass reflex

Skomentuj

Kto Ci obliczył objętość dla tego głośnika? 52l to 2 razy za dużo.
      Na Twoim miejscu wywaliłbym te skrzynie i sklecił coś nowego. Ani to nie ma proporcji, za duże i będziesz miał problem, żeby dopasować głośnik to tego otworu. Koszt surowych skrzyń powinien wynieść 30-40zł.
      Oczywiście wymieniając głośniki musisz też pomyśleć o odpowiedniej zwrotnicy.

Skomentuj

Jeśli arn jest w podfrezowaniu, to będzie pasował tylko W170S, a nie jest to najlepszy wybór, jeśli nie, to praktycznie każde 2way na 18tce wchodzi w grę. BTW chyba prościej byłoby zrobić nowe obudowy niż się paprać fornirowaniem tych, szczególnie, że nie są zbyt urodziwe i wysokotonówkę możnaby nieco przesunąć.

Skomentuj

Nie są urodziwe :twisted: są piękne.
          Wiedziałem że tak się skończy zrób nowe :cry: , ale może macie racje idzie zima trochę wolnego czasu będzie, dawno tu nie zaglądałem co teraz jest na topie, tak jak kiedyś monitorki na arn150, tylko że coś większego klon Ostinato ?

Skomentuj

zrób nowe, a te sprzedaj, za całe kolumny weźmiesz parę razy więcej kasy niż za same głosniki...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
              zrób nowe, a te sprzedaj, za całe kolumny weźmiesz parę razy więcej kasy niż za same głosniki...
              szkoda sprzedawać, jakby coś to będą nagłaśniały imprezy przed domem :grin: a w to warto się pakować http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13760 cena raczej okazyjna ?

Skomentuj

do nagłaśniania imprez z tą wytrzymałością mocową w tej budzie to raczej cienko będzie...
                Zamieszczone przez mura
                a w to warto się pakować http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13760 cena raczej okazyjna ?
                sprawdź ceny nowych i negocjuj

Skomentuj

Zamieszczone przez mura
                  a w to warto się pakować http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13760 cena raczej okazyjna ?
                  Jak dla mnie to najciekawszy zestaw w cenie do tysiaka, a cena tutaj co najmniej zachęcająca.

Skomentuj

Zamieszczone przez mura
                    52 litry ob.
                    zapewne zewnetrznej. ile wewnatrz wychodzi?

Zamieszczone przez mura
                    teraz postanowiłem wymienić plastikową okleinę na fornir, i przy okazji wymienić też przetworniki
                    szczerze mowiac to lepiej bedzie to cale sprzedac i zaczac od zera

Zamieszczone przez mura
                    fundusze do 150-200 zł na przetwornik
                    czyli max 800zl na wszystkie glosniki?
                    Zamieszczone przez mura
                    Pokój 35m2
                    oj raczej ciezko bedzie z malym zestawem :???:
                    Zamieszczone przez bart210
                    52l to 2 razy za dużo
                    nawet 3razy. w ok 15 litrach gra dobrze
                    Zamieszczone przez mura
                    jak najbardziej w ta polke jakosciowa warto sie wpakowac
                    ale odrazu ostrzegam - z czasem zmienia sie twoje preferencje co do sluchanej muzyki :P

Skomentuj

zapewne zewnetrznej. ile wewnatrz wychodzi?
                      zewnętrznej ma 80l 105*31*25 i nie wyobrażam sobie mniejszych w tym pokoju
                      nawet 3razy. w ok 15 litrach gra dobrze
                      nie jest tak żle arn w tym pudle gra całkiem dobrze ale jak dostanie troche watów, oczywiście basu malutko, ale do gitarowej muzyki całkiem ok,
                      ale odrazu ostrzegam - z czasem zmienia sie twoje preferencje co do sluchanej muzyki
                      he stary już jestem i trochę się osłuchałem z muzyką i preferencje mam raczej ukształtowane :smile:
                      jak najbardziej w ta polke jakosciowa warto sie wpakowac
                      nie jestem audiofilem usłyszę różnicę ? powiem szczerze że przez całe życie nie miałem kontaktu z audio z wyższej a nawet średniej półki bo to co mają znajomi i przyjaciele to wiadomo plastik lub stare altusy, chciałbym mieć coś co wiem że gra tak jak powinno i najważniejsze czy moja żona zauważy różnicę :smile:
                      rozumiem że ten zestaw http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=13760 jest tego wart.

Skomentuj

Zamieszczone przez mura
                        nie jestem audiofilem usłyszę różnicę ?
                        my tez nie a roznice to uslyszal kazdy z kolegow jak posluchali moich vif po przesiadce z ARNow
                        nawet dobrze opisali glowne roznice w brzmieniu :mrgreen:

mura, tak jak juz pisalem jak kupisz/zrobisz ten zestaw to zaczniesz odkrywac muzyke na nowo. to co juz dobrze znasz zacznie brzmiec inaczej. niektore rodzaje muzyki okaza sie nie zdatne do sluchania i przezucisz sie na cos co da wiecej przyjmenosci w odsluchu detali, zdolnosci wokalistow czy innych muzykow...

szczerze polecam ale rowniez ostrzegam ze to sie wiaze z dalszymi kosztami - zaczniesz np kupowac oryginalne plyty itp itd :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          szczerze polecam ale rowniez ostrzegam ze to sie wiaze z dalszymi kosztami - zaczniesz np kupowac oryginalne plyty itp itd :mrgreen:
                          Święte słowa :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...