Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Karta dźwiękowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jesli chodzi o sama muzyke to pcmka jest lepsza niz sbl z kxami natomiast dolphin123 do karty co pokazujesz trzeba jeszcze trafo a to znacznie podniesie jej cene!!!
    takero gdzie kupie za 50zl sb na usb???

Skomentuj

Zamieszczone przez damiani
      a co do sb Live 5.1 to polecam ta http://www.allegro.pl/ite...wa_usb_hub.html
      Zakupilem, przetestuje i wrazenia opisze :P.. moje Audigy 1 ES, denerwuje szumami troszke, mam nadzieje ze z tym problemow nie bedzie.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
        sieciowe... wiec dochodzi zasilanie jeszcze i koszta wieksze..
        http://www.audiostereo.pl/zalaczniki/1234597_1.jpg
        Zamieszczone przez sianes
        jesli chodzi o sama muzyke to pcmka jest lepsza niz sbl z kxami natomiast dolphin123 do karty co pokazujesz trzeba jeszcze trafo a to znacznie podniesie jej cene!!!
        koszta, mobilność...

Zamieszczone przez sianes
        takero gdzie kupie za 50zl sb na usb???
        a teraz przeczytaj to jeszcze raz:
        Zamieszczone przez takero
        za 50zł mniej masz sb live usb
        Ja kupiłem za 100zł z wysyłką, pilotem, kablami i generalnie wszystkim...

Skomentuj

Widze ze nikt nie mial do czynienia z kartami z wyzszej półki i pewną pozostaje tylko sb live ;-)

Skomentuj

na audiostereo za 150zl pkrecz ma PCM2702 uruchomiona na sprzedaz
            Zara zara! To jest tylko przetwornik D/A a wiec nie jest to pelnowartosciowa karta muzyczna bo nie ma wejsc! Wiec do pomiarow sie nie nadaje a pisze to dlatego ze juz jedna osoba pytala sie czy to sie nadaje do pomiarow.

Zamieszczone przez Rfck
            No wlasnie nie każda ;-) przykładem jest karta SB Audigy którą rowniez posiadam, niestety nie da sie nią zrobic porządnej kalibracji nawet o pomiarach nie wspominając.
            Domyslam sie ze mowisz o SW bo jesli chodzi o sama karte to jest ona przetestowana przez ludzi od hobbyboxa i jak najbardziej nadaje sie do pomiarow!
            http://www.audio-software.de/soundkarten.html

Skomentuj

Mówie o Sw oczywiście, nie wiadomo czy to ten sam model audigy, moja posiada 3 wyjścia i tylko 1 wejście wspólne line in + mic, stąd problem z nagrywaniem sygnału.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                Zara zara! To jest tylko przetwornik D/A a wiec nie jest to pelnowartosciowa karta muzyczna bo nie ma wejsc! Wiec do pomiarow sie nie nadaje a pisze to dlatego ze juz jedna osoba pytala sie czy to sie nadaje do pomiarow.
                Jo żym to był. :mrgreen:

Nie przypuszczałem że nie ma wejść, nie przyjżałem się... ble :oops:

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                  zgadza sie.. jakis czas temu sam ja kupilem i sluzyc bedzie tylko i wylacznie do sluchania muzy i wejscia nie sa mi potrzebne

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                    Zakupilem, przetestuje i wrazenia opisze :P .. moje Audigy 1 ES, denerwuje szumami troszke, mam nadzieje ze z tym problemow nie bedzie.
                    Doszla do mnie dzis dzwiekowka Toshiby z allegro. Problemow zadnych nie widze z nia jak na razie, oprogramowanie dosc ciekawe, wszystkie potrzebne standardowo funkcje i efekty, osd na ekranie, player w sofcie moze byc sterowany z pilota (pilot dobrze lapie), chyba w karte jest tez wbudowana sieciowka (zastanawialem sie po co to zlacze z tylu sieciowe:P) bo wykrylo mi kolejne polaczenie sieciowe .. sprzet przed i po wylaczeniu kompa ladnie sie wycisza dzieki czemu nie mam stukow jak z wczesniejsza karta. Dobrze wykonana karta, z hubem i sieciowka, ok oprogramowanie i sterowanie wszystkiego z pilota.... za 100zł to jak pisal bodajrze takero jak za darmo. :smile: polecam

Wrzuce potem jakies fotki itd.

Skomentuj

Czaruję...