Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o dobrór

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o dobrór

Elo wszystkim.
    Planuję zbudować po świętach moje pierwsze DIY kolumny(najlepiej monitory), jako że przylepi sie trochę hajsu na gwiazdkę. Jestem kompletnym lajkiem w praktyce robienia kolumn, ale dość trochę teorii przeczytałem, styczność z elektroniką miałem przy składaniu z kolegą, elektronikiem mojego wzmacniacza na LM3886.
    Chciałem po świętach kupić jiga i połączyć GDN-17-140-8-SK STX'a z jakimś też niedrogim wysokotonowcem. Mam zamiar wydać do 500 zł, przy założeniu że wydam mniej bo to będzie pierwsza konstrukcja w celach poznania podstaw. Mam już przygotowane zaplecze: śrubokręty, kombinerki, lutownica, wiertarka, woltomierz, amperomierz... i takie tam. Deski i tak będą wycinane(tylko wycinane) u firmie, bo jak ja bym się wziął to potem pół roku na szlifowanie by zeszło :P.
    1. Czy pomiary jigiem będą miarodajne jeśli mam fabryczną kartę dźwiękową w pc?
    2. Czy będzie bardzo trudno dopasować do tego GDNa jakąś kopułkę?

Wesołych świąt Panowie!! (bo chyba żadnej kobiety tu niestety nie ma :P )

trzeba zacząć od tego, że sporo pracy przed Tobą ambitnie się do tego wziąłeś
    Zamieszczone przez SkrytyTaki
    1. Czy pomiary jigiem będą miarodajne jeśli mam fabryczną kartę dźwiękową w pc?
    dużo zależy od tego jaką karte masz zintegrowaną, ale nie warto sobie zazwyczaj nimi głowy zawracać - po prostu się nie nadają

Skomentuj

A GDN-17-140-8-SCX(w sumie tylko dycha różnicy), i z kąd wiesz że będzie potrzebował dużej? Jak coś to sie podłogowce zrobi i nie ma problemu :). A Prodigy 7.1 HiFi będzie odpowiednią kartą? Dodam tylko że jestem początkującym turntablistą i już dawno miałem kupić sobie jakąś lepszą kartę, a po tym co czytałem to za rozsądną cenę ta Prodigy ma dobre parametry.

Skomentuj

SkrytyTaki, tak karta jak najbardziej godna polecenia! Nigdy nie było z nią problemów, a dźwięk dużo lepszej jakości od obecnego, zintegrowanego badziewia.

Skomentuj

SkrytyTaki, na poczatek zrob sobie sprawdzona konstrukcje na latwo dostepnych glosnikach. pozniej na niej bedziesz mogl cwiczyc pomiary i zabawy zwrotnicami

Skomentuj

Czaruję...
          X