Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

naglosnienie hali produkcyjnej!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

naglosnienie hali produkcyjnej!

no wiec, dostalem propozycje zeby zrobic naglosnienie hali w robocie;/. ale nie mam pojecia jakie glosniki zastosowac ;/. na elektrodzie.pl dali pomysl zeby zrobic 8 kolumienek na ARZ'tach ( TVMAccoustic), co Wy o tym myslicie?
    na hali nie ma zbyt duzego halasu, od czasu do czasu chodzi kilka glosnych maszyn, no ale w tym czasie to moze i wogole nie byc slychac glosnikow :), sluchaja tam przewaznie RMF'ki. powierzchnia to ok hm, ze 200m kw bedzie pewnie ;/, ablo i wiecej sam nei wiem dokladnie. nie musi byc glosno, ani nie musi byc super jakosc, poptostu zeby byly jakies "niskie" tony, srednie i wysokie :). a co do glosnosci no to zeby mozna bylo spokojnie rozmawiac orzy tym, wiec....
    narazie jest tam jakis jeden glosnik tubowy, i nikt nie narzeka :). co do wzmacniacza to podobno jakis jest ;/. ale nie wiem jaki ;/. we wtorek sie przejade zobaczyc. no ale jak cos to sie jakis kupi jak tamten bedzie za slaby.

Głośniki to zależy.
    Zrob 4 kolumienki na alphardach lw 1000 lub 1200 jak mowisz że jakość nie jest zbyt ważna. Do tego średni tesli i wysokotonowiec tonsila i powinno być git.
    Jak powiedziałem coś żle to mnie poprawcie.

Skomentuj

ja bym chyba wolal na jakims szeroko pasmowym tesli.....bawic sie w 3 way tylko na chale w pracy to chyba pamylka....

najlepiej jakas beyme szeropasmowa....zalezy ile jast na to kasy...

Skomentuj

Blazej dałem taki przykład.
        Na 2 drogach alphard lw 1000 i jakiś piezo wysokotonowy jeśli ma być tania konstrukcja. Ale dobrze by było gdyby greg00 powiedział jakie ma fundusze na głośniki.

Skomentuj

hm, no ciezko powiedziec jakie fundusze :), jak bym robil na tych ARZ'ach,( http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...y/arz-6608.htm ) no to by mnie wyszlo ok 500zł ( przynajmniej te 8 satelitek). na elektroda.pl mowia ze bedzie ok, jak na nich zrobie. no i na jednymn glosniku szerokopasmowym to zwrotnicy bym nie potrzebowal :), prosta robota. w 2 drogi juz mi sie nie che bawic. a co polecacie z beyamy? duzo lepiej by bylo niz na TVM'ach?

Skomentuj

w zasadzie te tesle moga byc.....
            Hi End'u z tego nie bedzie ale jakos i nawet wysoki bas poleci....

Skomentuj

Czaruję...
            X