Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

dobór głośników stx do symasyma

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobór głośników stx do symasyma

STX 15 100AKX + Vifa DX25 czy STX 18-130AKX + Vifa DX25, które lepiej zagrają w połączeniu z symasymem?z charakterystyk widzę że 18akx lepiej wygląda i ma większe moce co o tym sądzicie?proszę o pomoc

z pewnością 18akx bd mial wiecej basu bo jest wiekrzy :razz:

Skomentuj

A musi to być stx :?: Zdecydowanie lepszy jest Tonsil GDN 17/100 http://protonsil.pl/?s=1&page=1&k=2&cid=37&p=3 cena podobna ok 120zł i lepiej wypada na basie. Przykładowa konstrukcja http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...7004b42580571e
      W roli podłogówki ok 20-24L, "podstawka" 12-15L.

Skomentuj

Noi lepsza kopułka niż Vifa.

Skomentuj

DIGIPROCOMP, ten glosnik koszluje 130 zl
          a ta zwrotnica jest dokonca dopracowana pod ten zestaw nic nie trzeba poprawiac :?:

Skomentuj

Pop przedstawił schemat i wykres. Zapytaj go czy coś od tamtego czasu zmienił.

Skomentuj

Zdecydowanie lepszy jest Tonsil GDN 17/100
              Oddałem do sklepu po jednym dniu użytkowania nieczekając nawet na tzw. wygrzanie i nie czekając do pięciu dni ustawowych. Ale jak tobie się wydaję, że Tonsil jest good to ... Twoje uszy i złotówki.

Na Audiostereo jeden ze znających się najbardziej w tej tematyce dość jasno wyraził swoje opinie o tym głośniku, wsytarczy wpisać jego symbol.

Skomentuj

uparłem sie na te stx bo ładnie wyglądają a i źle nie grają,no i mam subwoofer na stx 32-300 do którego chcę dopasować stereo, nie jest to rewelacja ale na moje wymagania to ten subik jest wystarczający,chyba że są jakieś inne żółte głośniki które mogę użyć do stereo i będa dobrze grały?pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi

Skomentuj

żółte to mogą być KEPy, ale 239zł sztuka. albo STX AKX lub SK.
                  ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez fragment
                    Audiostereo jeden ze znających się najbardziej w tej tematyce
                    Tam sie faktycznie chlopy znaja... ale na obieraniu ziemniakow chyba.

Skomentuj

Tym bardziej, że jest to głośnik robiony przez Tonsila na export :smile: (info z protonsil).

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez pegelmesser
                        Tam sie faktycznie chlopy znaja... ale na obieraniu ziemniakow chyba.
                        Chyba nie wiesz o kogo chodzi...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                          wrzuc linka bo jakos nie widze gdzie besztaja tego tonsilka ;p
                          http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=39735&p=1#k

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                            http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=39735&p=1#k
                            przeczytałem pierwszą stronę tego tematu i więcej tu gdybania niż opinii, a jak są to wcale nie najgorsze żeby nazwać to "besztaniem", jedynie marudzenie na przeciąganie basu. dalej nie chciało mi się czytać bo same "papierowe spece" z tekstami typu "mniejsza efektywność (0.23" :lol: - jak on zmierzy 0.23% :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                              jak on zmierzy 0.23%
                              Tak zmierzy jaki ma spzret, czyli prawdopodobnie wlasne widzimisię...

Skomentuj

Chodziło o posty misiomor-a, wiele się można od niego nauczyć, a pegelmesser dalej sobie spekuluje zamiast trochę poczytać.

Skomentuj

Zamieszczone przez mkul
                                  Chodziło o posty misiomor-a, wiele się można od niego nauczyć, a pegelmesser dalej sobie spekuluje zamiast trochę poczytać.
                                  no to masz "opinię" misiomora
                                  Na pewno ta 18-tka szczytem techniki nie jest, cewka tylko 26mm, do tego pierwszy mod membrany już przy 1kHz i break-up przy 4.2k, ale za to ma wysoką efektywność (0.62 co obiecuje bardzo łatwe strojenie BR - obudowa 20dm3 40Hz wygląda zupełnie sensownie. Podłogowiec z pochyłą ścianką i podziałem 2k (a najlepiej niższym - w towarzystwie Seasa 27TBFC/G) może być niezły.
                                  Tonsil GDN17/100 ma może cewkę o większej średnicy, ale za to Xmax jest mniejsze, efektywność dużo niższa (0.23 przez co będzie wykazywał większą kompresję termiczną pomimo 35mm cewki, do tego obudowa 20dm3 40Hz będzie denna impulsowo (a w mniejszej strojenie BR będzie mocno problematyczne).

Nie wiem jeszcze jak u Tonsila wygląda wentylacja zawieszenia i czy ma on faradaya w napędzie.

Tak czy siak o ile jestem w stanie wyobrazić sobie projekt taniego i dobrego 2-way do nie za dużego pomieszczenia na STX-ie o tyle ten Tonsil jakoś mnie nie przekonuje.
                                  na potęgę gdybanie z papierka. zero "miałem, słyszałem". więc ja mogę napisać "dla mnie wydaje się, że to dobry głośnik" i mamy remis :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                    więc ja mogę napisać "dla mnie wydaje się, że to dobry głośnik" i mamy remis
                                    Tyle, że misiomor popiera to faktami, a Ty gdybasz, zresztą nie ma sensu ta dyskusja...

Skomentuj

po prostu niektorzy potrafia cos niecos wyniesc z samych parametrow - oczywiscie niewszystko sie da i nic nie zastapi odsluchu, ale jakies tam pojecie o mozliwosciach glosnika jak najbardziej mozna miec...

Skomentuj

Czaruję...
                                      X