Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy to ma szanse zagrac?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy to ma szanse zagrac?

Witam,
    Od dosc dawna czytam to forum, ale pierwszy raz prosze o opinie.
    Co jakis czas bawilem sie robieniem kolumn, a raczej klonowaniem gotowych projektow (np. Totem Mite) i zostalo mi troszke glosnikow i komplet zwrotnic po roznych niezrealizowanych projektach i pomyslach:

I wymyslilem sobie cos takiego jako kolumny frontowe do zestawu 5.0 i 2.0 dla zwyklej muzyki:

STX GDN-18-130-8-AKX
    STX GDM-14-150-8-SCX
    Tonsil GDWK 10-80-19

Zwrotnica JANBO J-3P/4
    Podzial 1160/6000 tlumienia 12/6/12/12
    pierwotnie miala byc do wymiany w Altusach

lub zwrotnica z Tonsil Saba - brak danych

Odudowa wg. BassBox przy srednim wytlumieniu 18l BR strojenie na 45 Hz ale po lekturze forum raczej 15l

Jak myslicie czy jest w ogole sens sie bawic z ta zwrotnica dla tych glosnikow?
    Jako ze na glowie lada moment bede mial kredyt hipoteczny kwestia nowej zwrotnicy jest dyskusyjna :) ale moze ktos coś doradzi...

tommies, to co napisales nie ma najmniejszego sensu!
    po do do AKXa stosowac GDMa skoro on sam sobie tutaj swietnie poradzi?
    jak nie mas kasy na wymiane wysokotonowki na nowego AKXa to zastosuj zwrotnice od tego satarszego i pobaw sie tylko tlumikiem...

Skomentuj

No tak, tego sie spodziewalem :) jak zwykle czlowiek obrasta w podzespoly z roznych niezrealizowanych projektow i pomyslow.
      Czyli pozostalo mi dokupic podzespoly do zwrotnic i 2x STX GDWK 10-250-8 AKX no i robic na bazie gotowej zwrotki z dzialu "Gotowe projekty zwrotnic głośnikowych"
      I znow STX GDM-14-150-8-SCX i Tonsilki niezagospodarowane, ze o innych w pudelkach nie wspomne ... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez tommies
        Czyli pozostalo mi dokupic podzespoly do zwrotnic i 2x STX GDWK 10-250-8 AKX no i robic na bazie gotowej zwrotki z dzialu "Gotowe projekty zwrotnic głośnikowych"
        tak

I znow STX GDM-14-150-8-SCX i Tonsilki niezagospodarowane, ze o innych w pudelkach nie wspomne ...
        zaraz jakiegos znajomego DIY i zrob mu 3 drogi na STXach :mrgreen:

Skomentuj

Coz, bede musial poprosic jakiegos guru z tego forum, coby cos dobral, jako niskotonowca do jak najmniejszej obudowy, a idealem bylo by gdyby jeszcze te zwrotki co mam sie przydaly
          Ale to juz nastepny projekt ....

Skomentuj

Coz, bede musial poprosic jakiegos guru z tego forum, coby cos dobral, jako niskotonowca do jak najmniejszej obudowy
            przeciez masz gotowy projekt z wykozystaniem tego GDMa

a idealem bylo by gdyby jeszcze te zwrotki co mam sie przydaly
            zapomnij :lol:
            chyba tylko regenerowane tonsile z odzysku :P

Skomentuj

Czaruję...
            X