Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy projekt

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy projekt

Postanowiłem jednak zrobić monitorki inne niż te pawla s. Głośniki:
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb
    zwrotnice będę zamawiał u pawla s.

Rozrysowałem to mniej więcej na paincie abyście napisali czy taki projekt w ogule ma sens i czy trzeba coś poprawić.

No wygląda to wszystko bardzo o.k.

Skomentuj

Chyba zamiast promieni masz wpisane wartosci srednic :P..

Skomentuj

n_omyzs, słusznie... nawet na pewno są to średnice :P

Poza tym wygląda całkiem ok, ale osobiście zwęziłbym front do 180 lub nawet 170mm... chociaż zamiast zwężać konstrukcję możesz zrobić ścięcia.
        Rurę B-R dałbym w dół i postawił te monitorki na dość wysokich kolcach.

Skomentuj

3 znane i doswiadczone osoby przegladaja projekt a nawet bledow nie zauwazyli...

bonzo_maciej, jakim cudem tam masz 10,8 litra?
          przy sciance 18mm w srodku masz wymiary: 1,64*2,84*1,84=8,5 litra :P

Zamieszczone przez bonzo_maciej
          Postanowiłem jednak zrobić monitorki inne niż te pawla s
          no i niestety zbyt wielkiego pola do popisu nie masz - zrobilem taki juz dawno temu i wyglada to paskudnie :P

20cm zmniejszylem do 17cm bo dopiero to wyglada OK. no chyba ze zrobisz dookola sfazowania na te 1,5cm to wtedy bedzie jeszcze lepiej (proporcje calosci przy zachowanym litrazu)
          wtedy glebokosc 240-260mm i bedzie OK

Skomentuj

Rzeczywiście popełniłem błędy. Specjalnie chce zrobić kanciaste paczki bo takie mi się podobają. Mam dużo czasu zanim będę miał kasę na głośniki więc przed zamówieniem paczek sobie zrobię model z kartonu żeby zobaczyć jak te kształty wyglądają. Powiedzcie mi jeszcze jaką różnice zrobi tunel przełożony z przodu na tył?

Skomentuj

Zamieszczone przez bonzo_maciej
              Powiedzcie mi jeszcze jaką różnice zrobi tunel przełożony z przodu na tył?
              tylko taka ze jak masz z tylu to musis odsunac od sciany. jak spelnisz ten warunek to roznic wlasciwie nie ma

Skomentuj

Ja bym przesunął wysokotonowy w bok, jednakowe odległości od krawędzi odznaczają się na charakterystyce, chociaż wtedy przydałyby się nowe pomiary... I przydałoby się okleić wiórówkę HDF-em, przynajmniej te ściany, na których łączą się płyty.

Skomentuj

Czaruję...
                X