Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

The Wicked One + monitorki

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

The Wicked One + monitorki

Chcę zrobić subwoofer na podstawie :
    http://www.decware.com/whorn.htm
    dokładniejsze schematy:
    http://www.decware.com/whornok.htm

Czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenia?

Znalazłem do tego głośniki Dexon'a DRB 25/40/02,8
    http://www.dexon.pl/sklep/?d=produkt&id=440
    Czy się nadają do takiej konstrukcji?

ales kuran wymyslil powodzenia w skladaniu tej konstrukcj
    szacunek za ambicje

pozdro

Skomentuj

na poczatek kup sobie lw i sklonuj jakas konstrukcje z dzialu "konstrukcje"

Skomentuj

po co ma klonowac? zebyscie go zjechali za nudnego alfreda i klon?

[ Dodano: 2004-11-02, 18:48 ]
        a co do głosników trudno poweidziec, moze zobacz cos na www.stx.pl

Skomentuj

heh to moze byc ciezka robota, ale jesli kumasz sie na tym to powodzenia :)

Skomentuj

jak nie masz co robic to zrob isie pochwal....w linkach ktore podales jest wszystko (chyba napisane. Ale jak zwykle nawet zle zestrojone BR bedzie lepsze to co wtedy..?

moral taki ze lepiej sie zastanow dwa razy i nie marnuj kasy...
            jezeli chcesz ekserynemtowac to luzzz ale jezeli zrobic cos na lata to przemysl jeszcze raz..

Skomentuj

zastanow sie wogule co ty czynisz? jest obudowa Hornowa (po pol. Tuba) do ktorej sie uzywa glosnikow (przewaznie)z twardym zawieszeniem(estradowki), mocnym napedem i dobrymi parametrami, te konstrukcje sa robione pod odpowiednie glosniki a ty chcesz zrobic cos podobnego na glosniku z miekka tytą (czyt. zawieszeniem) i dotego to jakis no-name

Skomentuj

i dobrze mis ie bardzo podoba jak to ma byc stolik na kawe ...tylko nie mozna pod rant nalewac
                ale fakt faktem ze to zawsze lepsza konstrukcja niz kolejne LW :)

Skomentuj

Najlepiej ganić - żaden z Was nic konkretnego ni wniósł w dyskusję - ani jednej odpowiedzi:( Dragon - gdzie cię uczyli ortografii? )
                  To jest fotum audio - czy jakichś zaganiaczy?
                  Lukasz - po co mi lw ????
                  W tej chwili linię transmisyjną z GDN-ami 12" i środkiem na TVM 12"- szukam czegoś o większej dynamice i mniej rażąch gabarytach - pytanie było proste - znasz Wicked One ?
                  Co z wami ?
                  Miękkka tyta?

Skomentuj

Wicked One jest to konstrukcja robiona pod odpowiedni glosnik i to wszystko na ten temat, jak znasz sie na tubach to zrob sobie cos podobnego na swoich gdn'a (LoL)

mowisz ze masz gdn w LT i arn 12-nasto calowke jako "środek" rozumie ze srednie tony? bo jesli tak to GRATULUJE pomyslowosci

jak chcesz cos o wiekszej dynamice to zrob sobie estradowki ...

ps. gdzie popelnilem blad? a to ze nie pisze ą, ę, ń, ś itp to juz chyba indywidualna sprawa kazdego z nas, nie tylko ja tak pisze i jakos kazdy umie zrozumiec co jest napisane w danym poscie
                    no ale specjalnie dla Ciebie mogę pisać normalnie

Skomentuj

Dragon > sorry poniosło mnie, sorryyyyy.
                      Chodziło o "wogule" - powinno być "w ogóle" albo "w ogole" - ale zostawmy to - nie jest to forum dot. gramatyki itp.
                      Co do tej LT to jest dość stara konstrukcja; kiedyś tesla robiła takie fajne dość dynamiczne 12" średniotonowce - właściwie estradówki, wpadły mi w ręce i je wsadziłem do tych kolumn. Wysokie tony słychać przez tonsilowskie GDWK. I stoją takie 2 grzmoty 140 cm wysokie 45 szerokie i 45 głębokie. Przyszedł czas na zmiany. Stąd pomysł na 2 małe monitorki i jakiegoś suba.
                      Salon ma 30m2 więc muszę coś zrobić by grało przynajmniej tak samo jak stare LT.

Skomentuj

To napisz może ile masz kasy, jakie oczekiwania itp.

Skomentuj

cośniestandardowego...a właśnie tak powstawały Hi-endy :P Co do tej konstrukcji to wydaje mi sięże jeśli zastosujesz miękkie zawieszenia to powinieneś zmienszyć przepustowości tych otworów czyli w skrócie je pomniejszyć. Takie obudowy sa faktycznie przeznaczone na estrady. Co do wykonania to wcale nie będzie to takie trudne ....przesadzacie. Dwoe boczne ściany i między nimi troche wygibasów ...prościzna. Efekt może być i dobry i zły ...ale włąśnie to jest DIY :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X