Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Średniak ze stajni Tesli

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Średniak ze stajni Tesli

Witam ! Tak już pomału się zabieram do budowy moich kolumn i zastanawiam się nad średniotonowcem... w planach był z stx'a 15-100-8-SC; ale z wykresów jakie pokazał mi Yoshi wynika że to badziew ( http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=891 ). I tu zapytuję was czy są jakieś dobre i zarazem tanie ;] średniaki ze stajni Tesli ?

ARP 150-00-8 lub 4 bodajrze...

Skomentuj

miej na uwadze 91decybelową sprawność tego wiaderka

Skomentuj

z czteroma arn150 ładnie zagra bez tłumienia ;p

Skomentuj

Charakterystyka ARP'a prezentuje się o niebo lepiej niż tego mojego STX'a , no ale 47 zł za sztuke ... no pomyślę. A zwrotka do niego jak by miała wyglądać ? ;] Poniżej wygląd całej zwroty w tym do średniaka STX'a ;]

Skomentuj

ARP150-00 Tesli tez nie ma najlepszej charakterystyki. Wielki zygzak miedzy 4 a 8 kHz z dziura przy 6kHz.

Skomentuj

Ale jest o hmm... niebo ? lepsza ? ;]

Skomentuj

Re: Średniak ze stajni Tesli

czołem
                Zamieszczone przez Overclocker
                Witam ! Tak już pomału się zabieram do budowy moich kolumn i zastanawiam się nad średniotonowcem... w planach był z stx'a 15-100-8-SC; .....
                doliczyłem się duzo słabych głosników na kolumne.
                Moze by tak kase zainwestowac w perleesa lub audaxa ( wysokotonowe )
                dodac dobrego midwoofera ( ostatecznie tonsil) zamontowac w wysokie smukłe kolumny( ominiesz kilka problemów ) . Do tego suba . ZADOWOLENIE GWARANTOWANE
                5dobrych głosników na zestaw a nie
                lowend

Jeśli juz mają być 3drozne wiec kasa idzie na 2 niskotonowe 2 srednie + elementy zwrot
                to gtc10/100 pozostałe tez tonsil .

Myśle ze kasa była by ta sama .

Skomentuj

Moze w koncu ktos poda pare przykladow (no niech bedzie ze po jednym przykladzie) glosnika sredniotonowego dobrego i w rozsadnej cenie i na dodatek takiego, ktorego slyszal a nie o ktorym slyszal ze jest dobry.

Skomentuj

chomik chyba majaki cie dopadly. wymien mi jednego dobrego (raczej doprego) mid wooferka tonsila oczywiscie proporcjonalnego jakoscia do perleesa. poza tym twoj post jakis dziki jest jaki to ma zwiazek z pytaniem-heh bezmyslne to troche

Skomentuj

kudłaty
                      Zamiast 2x arn - 1x 13ke tonsila ostatecznie 16tke
                      zostaje kasa na leprze wysokotonowe
                      do tego z czasem dobry sub.( kasa została z 2ch arp)
                      Mozna z tego zrobic nie tylko monitorki . Mozna zronic zgrabne podłogowce.

Nie warto ładowac się w zestaw 2xarn(150) + 1x arp + wysokotonowiec
                      duzokasy na słabe głosniki . Leprzy efekt jesli te samą kase wyda sie na głosnik który
                      zostanie juz na wiele zestawów i doswiadczeń .
                      Z mojego doświadczenia wynika ze często się eksperymentuje ze sprzętem jesli się raz wykonało 1szą kolumne . Zmienia sie obudowy zwrotnice DOKUPUJE !!! LEPRZE GŁOSNIKI.

Skomentuj

Czaruję...
                      X