Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Może jednak dwie drogi? Do niedużego pokoju.
Collapse
X
-
Patefil
Zamieszczone przez ptolekNa razie nie wiem czego się spodziewać po 15AKX, jak mnie oczaruje to będę myślał
Dlatego nie mogę zrozumieć powodów promowania na tym forum ewidentnie słabych konstrukcji jakimi są STX PJ czy ARN 150 zwłaszcza, że ten ARN to przecież przestarzała kilkunastoletnia chyba konstrukcja. Tylko dlatego, że są tanie? Nigdy nie kierowałem się ceną przy wyborze głośników tylko jakością, a dopiero potem patrzyłem czy mnie na to stać, jeśli nie, to odwlekałem termin zakupu by uzbierac potrzebne fundusze, a nie wybierałem tańszy głośnik by zmieścić się w budżecie, bo rozsądek i doświadczenie podpowiada, iż to co tanie zazwyczaj jest marnej jakości.
Skomentuj
-
Wkręciłem STX PJ do moich Space'ów i gra niemęcząco i neutralnie ale jakiś taki nijaki jest :p
Cóż, jeżeli już się napracować przy robieniu obudowy to moim zdaniem też nie warto wsadzać kiepskiego głośnika niskotonowego za 30zł (choć nie słyszałem Tesli).
Planowany wygląd :)
Przy okazji chciałbym obalić mit o tym, że cewki nie da się obliczyć teoretycznie - obliczyłem programem cewkę 400uH i po nawinięciu oraz zmierzeniu JIGiem okazało się, że ma 414uH. To jest 3,5% błędu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Patefilnatomiast GDN 13/40/2 stosowany w Totemach Mite wedle mnie jest gorszy od STXa pod względem całokształtu brzmienia.
Skomentuj
Skomentuj