Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakiś głośnik dla sąsiada maximum kick bas-u

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakiś głośnik dla sąsiada maximum kick bas-u

Witam, potrzebuje porady.

Szukam głośnika dla sąsiada, mam wzmacniacz 300W RMS i ES300 w 30 Litrach closed ale to dla własnych potrzeb. Niestety Hertz schodzi całkiem nisko a niski bas jest mniej drażniący dla ludzi mieszkających pode mną, a musze się im odegrać za nawał kick-basu z plastkiowych pierdziawek który chyba lepiej przechodzi przez strop niż pomruki Hertza.
    Szukam jakiegoś głośnego subwoofera liczy sie tylko SPL zejście takie zeby jak najlepiej przez mur poszło, nie wiem co wybrać , moge kupić 4 alpiardy 12' hw 1000 i wsadzic w jakś skzynkę, ale chyba lepiej odwrotka na stx-e, lub na Beymie coś.
    Dysponuje wzmacniaczem 300W RMS na 4om, może ktoś chce sprzedać jakąś nieudaną konstrukcję ale głośną, bo narazie nie mam czasu na sklacanie paczki.

Dodam że podłączałem jakiegoś 30cm Pyle niebieskiego w 60ltr BR strojonej na 40Hz i ciszej grał niż Hertz.
    Pozdrawiam

Gdn 38-550-4 AE

Skomentuj

A ja już myślłem, że tym kick'basem to chcesz sąsiada powkurzać :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez mor den siur
        A ja już myślłem, że tym kick'basem to chcesz sąsiada powkurzać :twisted:
        No bo chce powkurzac

Tak jak shiver napisal, 38-550-4 AE :) mnie slychac w calym pionie bloku - 3 pietra (mieszkam na parterze) takze u Ciebie powinien sie tez sprawdzic:P

Skomentuj

Dodam jeszcze że jeżeli miało by to mi również służyć to chciałbym żeby to była odwrotka, co myślicie nada sie do tego zadania?
          Pozdrawiam

Skomentuj

Marian nie dawno chciał sprzedac odwrotki.... Napisz do niego! Najłatwiej chyba ci bedzie go znalesc na shortbox'ie na audiomani :wink:

Skomentuj

Wygląda na to że on chce sprzedać tylko głosnik - tą krowe STX-a.

Skomentuj

durke ze 3-4 dni temu miał w opisie na gg :"Sprzedam tuby [odwrotki]-200zł szt." Wiec chyba nie chodził mu o same głosniki....-poprostu skontaktuj sie z nim :wink:

Skomentuj

a to zapytam :P

Skomentuj

Zrób tube HD15 na tym stx.

http://www.speakerplans.com/index.php?id=hd15horn

Tylko do normalnego słuchania to bedzie się średnio nadawało.

Skomentuj

Chyba znalazłem skuteczną alternatywę:
                      Sa częstotliwości które idą przez wszystko i wychodzą ponad wszystko...

Konkluzja:

Napęd: 700W

Typ muzyki : Left rotation, BPM (1 450) :evil:

Przetwornik : Drill Bit Premium Percussion

Obudowa : tylko podstawa - 2mm aluminium :twisted:

Średnica : 0.25'

SPL : jak biały szum :twisted:

Zejście: na parter

Skomentuj

Aaa,to Ty :smile: trzeba bylo tak odrazu mowic ze chcesz powkurzac sasiada :lol: te odwrotki sa w sam raz,jak robilem testy w piwnicy to z domu dzwonili zebym sciszyl (mieszkam na 3 pietrze).

to juz chyba pokazywalem,zapodalem test na suba:

http://www.wrzuta.pl/film/naZk2muAqt..._3_from_marian

Tylko szkoda ze mieszkasz w wawie bo raczej sie nie podejme wysylki.

Skomentuj

Czaruję...
                        X