Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny na Mc Cauley/EVM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny na Mc Cauley/EVM

Dobry wieczór.
    mam obudowy od kolumn ZG- 60/2 i mam zamiar z tego zrobić kolumny estradowe. tylko nie wiem jakie zastosować tam głośniki średniotonowe, wysokotonowe oraz jaką zwrotnice. jestem początkujący dlatego proszę o dokładne wytłumaczenie i o pomoc.
    pozdrawiam serdecznie

Widzę, że Twój temat nie doczekał się odpowiedzi, więc odświeżę go, a Ty napisz do czego konkretnie chcesz używać tych głośników, czym będą zasilane i ile masz na to funduszy?
    Może lepiej nie trzymać się kurczowo tych obudów, bo zrobienie odpowiedniej będzie zależało od wybranych przetworników, anie odwrotnie - dostosowywanie głośników do obudowy.
    Poza tym, obudowy estradowe są z reguły sporo większe od Twojej.

Skomentuj

wzmacniacz mam na razie Eltron 100U ale będę go zmieniał nie wiem jeszcze na co. a jeśli chodzi o te obudowy to są duże bo mają ponad 150 L. chce na to przeznaczyć ok 300 zł. wiem że nie jest to dużo ale od czegoś trzeba zacząć. miałem tego Mc Cauley-a w tej obudowie i świetnie się sprawował.

Skomentuj

To znaczy, że głośniki już po przeróbce, czytałem twój temat na elektrodzie, trudno żeby to dobrze grało na 15" bez zwrotnicy, tylko z kondem na górze. Trzeba pomyśleć o zupełnej przeróbce z dodaniem zwrotnicy i średniotonowca i dołożeniu kasy. Natomiast jak nie masz możliwości finansowych i pasowało Ci brzmienie z Mc Cauley-ami to może wystarczy naprawić głośnik.

Skomentuj

chyba tak zrobię. zostawię to jak jest i zainwestuje w wzmacniacz. a kolumny przerobie jak zarobie pieniądze

Skomentuj

Czaruję...
          X