Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja obudowy na subwoofer ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Konstrukcja obudowy na subwoofer ?

Witam jestem nowy :)
    Posiadam 3 głośniki Tonsil GDN 30/80/2 chciałbym poświęcić jeden na zrobienie soobwofera
    do kina domowego, ale zupełnie jestem zielony jak zaprojektować obudowę chciałbym żeby była możliwie jak najmiejsza żeby bas był głęboki i niski zrobiłem już kilka obudów ale każda gra jakby "ktośmłotkiem walił w skrzynie :-)" niewiem jak uzyskać najlepszy efekt ?
    Bardzo proszę o pomoc doświadczonych tu na forum.

PS. Całość będzie zasilać amplituner TECHNICS SA - AX540

nie ten dzial...

jak wyobrazasz sobie zasilanie tego tym wzmakiem stereo ?

Skomentuj

Tutaj można pochwalić się własnoręcznie zrobionym sprzętem elektroakustycznym: subwooferami, głołnikami, wzmacniaczami...
      najpierw czytasz odpowiednie działy, później ew. pytasz też w odpowiednim dziale, a tutaj to jeszcze daleka droga przed tobą...
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

"chciałbym żeby była możliwie jak najmiejsza żeby bas był głęboki i niski"

Wykorzystaj dwa głośniki w układzie tandemu. Informacji szukaj na forum.
        Obliczenia wykonasz za pomocą Win Pro

Skomentuj

generalnie im wiekszy glosnik tym wieksza, potrzebna obudowa. to jak obudowa ma byc mala to trzeba maly glosnik kupic. mozesz probowac to dac do 60-70@35-40 i powinno zagrac. ew wlasnie tandem co by zmniejszyc wymagana pojemnosc

Skomentuj

Czaruję...
          X