Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy ten wzmacniacz wystarczy do beymy??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy ten wzmacniacz wystarczy do beymy??

Witam
    jak wzmacniacz do 200zł
    czy jest dobry? czy posiada automatyczne załączanie się po wykryciu sygnału?
    http://www.allegro.pl//item555006596...owy_model.html - tylko ze tu pasmo od 50hz :-/
    czy ma te 200W mocy RMS w mostku przy 4ohm?? Bo chciałem do niego podłączyć głośnik niskotonowy firmy Beyma 200W, 12 cali.
    proszę o szybkie odp, puki jest na aukcji :-)
    pozdrawiam

[ Dodano: 2009-02-12, 21:45 ]
    Głośnik który ma napędzać to http://www.elmuz.com.pl/s...p?p196,pro-1200

grac bedzie ale mocy bedzie malo zeby go w pelni wykozystac
    do 200zl ciezko bedzie znalezc cos lepszego

i prosze nastepnym razem zrozumiale pisac i wklejac normalnie linki do aukcji

Skomentuj

Link do beymy zle wkliles na allegro tez mogles caly. To ma byc do auta?

Skomentuj

to ma być do domu. Jeśli chodzi o głośnik to przykładowy podałem z których bym wybierał. Może coś z STX, generalnie chodzi o to żeby wzmacniacz potrafił pociągnąć "konkretny" firmowy głośnik basowy o mocy sin, ew RMS 200Watt
        z tego co opisują to ten wzmak ma tyle mocy, ale nie chce mi się bardzo wierzyć, chociażby z powodu radiatora jaki posiada- jakim cudem odprowadzi te 210 Watt/ czy 400Watt jaki opisują??

Skomentuj

rafal20, skoro to ma byc do DOMU to po jaka cholere rozgladasz sie za wzmacniaczem SAMOCHODOWYM? :shock:
          jak ma byc do domu to kup wzmacniacz domowy...
          a z beyma chodzilo o to ze link nie dziala - wklej poprawny

Skomentuj

Moze napisz po prostu ile masz kasy na suba calego, ile m2 ma pokoj i czy ma byc do muzy czy do kina :)? Cos doradzimy :)

Skomentuj

No widzicie, chciałbym jak najtaniej- po to wybrałem ten wzmacniacz, bo mam trafo i elementy aby go wykonać.
              Z tym subem to jest tak - w domu służył by do muzyki, kina, ale czasem na małe imprezki bym go zabierał.
              Zapytałem jednego kolegi z forum, który miał do sprzedania "wzmacniacz od irka" jak by był w dobrych pieniądzach to wezmę. Na wzmacniacz mogę przeznaczyć max 300zł

[ Dodano: 2009-02-13, 15:40 ]
              Niestety wzmacniacz od irka sprzedany ;-/ pech

[ Dodano: 2009-02-13, 15:59 ]
              Ten wzmacniacz od irka za 300zł - pasował mi pięknie na gwarancji, a tu za późno....

Skomentuj

MOzesz samodzielnie wykonac n-mosfeta na mocniejszych tranach (chyba 200W dalo sie zrobic na mocnych tranach bez wielkiego problemu) i do tego np filtr Questera do suba. Mocniejsze ale ale to wyjdzie to nie wiem. Ten wzmak 300W to byla okazja no i niestety za wolno :)..

Skomentuj

Zamieszczone przez rafal20
                  po to wybrałem ten wzmacniacz, bo mam trafo i elementy aby go wykonać
                  czyli masz 400-500W trafo 12V + potezna bateria kondensatorow? wg mnie bez sensu budowac podwojny zasilacz

rafal20, masz doswiadczenie w elektronice? za te 300zl jak sie postarasz to da sie wykonac naprawde dobry wzmacniacz do suba.
                  np janek 250-300W + filtr i inne elementy...
                  wystarczy poswiecic troche czasu na poczukiwania czesci

Skomentuj

Już nie wiem co robić, ech
                    Z czasem jest właśnie średnio. Robiłem trochę samemu, ale aktualnie nie mam narzędzi do zrobienia dobrej płytki, ;-/ nie będę się przecież bawił z mazakiem, bo już nie raz straciłem nerwy. I z doświadczenia różne problemy podczas projektowania/ montowania układu. Kiedyś powiedziałem sobie, że nie opłaca się męczyć nad takimi rzeczami - jak robić - to coś naprawdę z prawdziwego zdarzenia (jakiś projekt, który się czymś wyróżnia o innych) - tak jak Irek zrobił i teraz zarabia.
                    Najlepiej jak bym znalazł jakąś okazję - wzmacniacz, może trochę poczekam i coś trafię..

[ Dodano: 2009-02-13, 23:21 ]
                    jak widzisz to trochę się zraziłem. Dawniej robiłem dużo mniej lub bardziej potrzebne rzeczy, ale w dłuższej perspektywie czasu zacząłem się zastanawiać czy nie szkoda czasu. To były tylko klony już podobnych rzeczy; często kosztowały mnie dużo nerwów i pieniędzy (jak na studenta). I jak już coś robić to z gotowych podzespołów.
                    Może jeszcze się wezmę za jakiś większy projekt, na razie studia zabierają za dużo czasu :-(

[ Dodano: 2009-02-13, 23:25 ]
                    tak na marginesie trafo wystarczy 200W do blaupunkta. jest tam bezpiecznik 20A, czyli 240Watt to maksymalna moc pobierana, biorąc pod uwagę że wtedy się przepali, to zakładam że trafo 200w wystarczy, licząc straty na elementach - ale też mi się ten pomysł nie podoba :-P

Skomentuj

tak na marginesie trafo wystarczy 200W do blaupunkta. jest tam bezpiecznik 20A, czyli 240Watt
                      14,4V*20A=288VA wiec trafo 300VA ;]
                      no ale taniej bedzie kupic docelowe trafo do wzmacniacza z wyzszymi napieciami i odrazu podlaczyc to do koncowki mocy...

to w koncu to ma byc do domu czy do samochodu? bo nie wiem czy przeniesc temat

Skomentuj

do domu :-P
                        już był przenoszony - i z powrotem trafi tam gdzie był :-) :-)

[ Dodano: 2009-02-14, 11:13 ]
                        mógłbyś mi dać linka do wzmacniacza irka 130W - jakieś szczegóły mnie interesują :-)

[ Dodano: 2009-02-14, 14:52 ]
                        12V * 20A(max) = 240W - granica bezpiecznika :-)
                        14,4V jest tylko w stanie jałowym :-)

Skomentuj

do domu
                          już był przenoszony - i z powrotem trafi tam gdzie był
                          bo pytales o samochodowy wzmacniacz wiec przenioslem - nikt przeciez nie wsadza domowego ampli do samochodu :lol:
                          mógłbyś mi dać linka do wzmacniacza irka 130W - jakieś szczegóły mnie interesują
                          jakiego? tego co w panelu jest?
                          12V * 20A(max) = 240W - granica bezpiecznika
                          14,4V jest tylko w stanie jałowym
                          bez wielkiej bateri kondow mozesz nawet przyjac mniej niz 10V ;]

Skomentuj

chociażby z powodu radiatora jaki posiada- jakim cudem odprowadzi te 210 Watt/ czy 400Watt jaki opisują??
                            wiesz wydaje mi sie ze jesli by cale 210W szlo w cieplo to z glosnika bys nie uslyszal zadnego dzwieku...

Skomentuj

Tasior a kto powiedział, że całe 210W zamienia się w ciepło. Ale każdy wie, że 30-40% zamienia się w ciepło- zależnie od klasy wzmacniacza.
                              Po co być niemiłym, i tak odp. :neutral:

Skomentuj

sam napisales " jakim cudem odprowadzi 210W.." , wiec pytam dlaczego 210W? 210W to moc ktora ma dostarczc do glosnika + iles pojdzie w cieplo.

Skomentuj

Nie łapmy się za słówka, bo nie oto chodzi
                                  :-)

[ Dodano: 2009-02-15, 11:22 ]
                                  Paweł S ale dopisałeś do tematu - "wytlumaczcie mi dlaczego nie stosuje sie samochodowego wzmacniacza w domu"
                                  :-P niech i tak będzie.

Skomentuj

a no dopisalem bo nie mam juz sily tlumaczyc ze tak sie nie robi. jak bede mial czas i ochote to moze napisze po raz kolejny :P

Skomentuj

Poniewaz bez sensu robic podwojny zasilacz "itd"

Skomentuj

Czaruję...
                                      X