Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy PIONEER A-676 zagra ładniej od ampli Sony STR930QS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy PIONEER A-676 zagra ładniej od ampli Sony STR930QS

Witam
    Obecnie mam Ampli Sony STR DB930QS. Co do opcji i wygody obsługi jestem naprawde zadowolony. Jest mocny, ma pilot, radio itd. Martwią mnie jednak opinie na temat amplitunerów. Pomyślełem że zmieniłbym go na wzmacniacz Pioneera np model A-676 lub podobne w tej klasie.
    I teraz pytanie- czy jest sens? Obecny sprzęt mam 100% pewny i doskonałym stanie. Rzecz druga- w wzmacniaczach rzadko spotyka sie pilot co też nie jest nieistotne. Oprócz tego nie mam pewności ze trafie na wzmak w dobrej kondycji.

Czy waszym zdaniem jest sens wymiany- czy wzmak odwdzięczy sie brzmieniem?

Wcześniej miałem kolumny na 2xarn226+arp+arv na zwrotkach janbo botes, Teraz słucham 2xarn150/03+vifa d19(brzmią ładniej ale nie mam pewności co do doboru zwrotnic bo kupiłem je dopiero tydzien temu i nie miałem czasu sprawdzić)

Zamieszczone przez puzon_16
    Pioneera np model A-676 lub podobne w tej klasie
    ten pioneer i model niższy poza mocą nie mają nic godnego uwagi... Lepiej się rozejrzyj za jakimś Marantzem, Yamahą, NADem lub CAMBRIDGE AUDIO... Napisz może ile masz pieniędzy na wzmacniacz?

Skomentuj

poki co mam ampli warte ok 800-900 zł. Te pieniądze chciałbym przeznaczyć na wzmak i tuner, najlepiej aby był to zestaw z pilotem.
      A może pozostać przy tym ampli? Czy w tych pieniądzach dałoby sie znaleźć cos lepszego?

Skomentuj

Na Twoim miejscu pierw bym wziął się za kolumny....

Skomentuj

dokładnie ... nie najlepsze głośniki plus uniwersalne zwrotnice - to nie ma prawa dobrze zagrać i wymiana wzmacniacza wiele nie zmieni.

do do ampli to dlaczego miałby być lepszy? oczywiście ampli stereo bo w 5.1 wiadomo, że cena "rozdziela si" na 6 kanałów.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czyli definitywnie polecilibyście amplituner sprzedać tak?
            Kolumn na razie nie ruszam bo i tak pojdą na sprzedaż i wtedy kupie złoże cos normalnego- na razie chce zdecydować co zrobić z napedem

Skomentuj

Napęd zostaw a weź się za kolumny

Skomentuj

Kolumny tak ale na wiosne. na razie nie mam czasu na budowe, poza tym zimno troche w garażu siedzić.

Czyli mówicie że naped nie taki zły? Bo w czasie kupna napaliłem sie na mnóstwo bajerów a potem wiele opini że ampli to lipny dzwięk itd. W sumie to klasa QS ale i o tym modelu słyszałem niepochlebne opinie.

Skomentuj

poczekaj aż zrobisz porządne kolumny i najwyzej potem zmienisz:wink:

Skomentuj

Czaruję...
                  X