Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Standy wymiary

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Standy wymiary

Witam

Chcę od jednego gościa zamówić standy. Nie miałem nigdy styczności z tym.
    Wiedząc, że podstawa dolna kolumny ma 28,5 cm (długość) na 22,5 cm (szerokość) jaką byście proponował podstawę górną i dolną standu (wymiary)? Obydwie płyty będą zespawane a miedzy nimi będzie profil 80x80mm.
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Ja u siebie dałem 1 cm z każdej strony mniejszą od podstawy dolnej kolumny a podstawe dolną standów dałem o 2 cm z każdej strony większą od podst. dolnej kolumny. W środku mam pusto i zostawiłem to na wypełnienie.

Skomentuj

Czy stand jest stabilny? Czy możesz pokazać fotkę? Czy masz na kolcach?

Skomentuj

Jest bardzo stabilny jak narazie waga 20 kg jeden i niepotrzeba więcej już, kolcy nie ma stoją na filcach do mebli grubości ok 4mm.

Skomentuj

Ja Ci proponuje podstawę górną 28x22 a dolną 38x32, wypełnić piachem i tralala można tez pianką do okien ale piachem lepiej. Dolna płyta powinna być na tyle gruba i sztywna co by się nie trzęsła, kolumnę na kolce stożkiem w dół a pod standa klocki z maty bitumicznej ok. 2cmx2cm.

Skomentuj

Co myślicie o tym:

Górny blat 21 cm x 21 cm -grubość 6 mm

Dolny blat 30 cm x 30 cm -grubość 8 mm

Profil 80x80 mm

Wysokość standu - 65 cm (?)

I tu mam problem z wysokością ucho jak siedzie mam na wysokości 100cm. Od spodu monitora do środka głosnika wysokotonowego jest 29cm. niby 100-29 jest 71 cm ale czy nie lepiej te 5 cm niżej dać? Bo jak w przyszłości wymyśle marmur pod standa to wtedy będzie okej? co myślicie ile tej wysokości dać.

Skomentuj

Jeszcze dojdą kolce. oczywiscie najlepiej jak wysokotonowy będzie na wysokości uszu ale ja Ci radze zrobić jakąś prowizorke np. z taboretu i książek i usłyszeć. Ja mam np. wysokotonowy wyżej niż siedze i pochylony ale tylko z tego względu ,że pomiedzy kolumnami jest biurko.

Skomentuj

Też tak myślę się wstrzymać jak dokończę monitory i taboretami itp się wspomóc. Dzięki za radę. Bo już miałem jutro zamawiać ale się wstrzymam.

Skomentuj

Z tą optymalną wysokością wysokotonowego na osi ucha to nie zawsze się sprawdza. Przy niektórych kolumnach dla mnie lepiej brzmi, gdy ucho jest pomiędzy głośnikami, wysokotonowym i śreniotonowym, lub nisko-średniotonowym. Zrób próby ze swoimi monitorami.

Skomentuj

Czaruję...
                  X