Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obicie wykładziną skrzyni - jak na rogach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obicie wykładziną skrzyni - jak na rogach?

Pytanie błache, ale nigdy jeszcze tego nie robiłem więc nie wiem. Kleić będe na butapren, wykładzinka jest dość cieniutka, bardziej przypomina szmatę niż wykładzine :P Pytanie czy robić jak z okleiną: wycinamy kawał z zapasem i docinamy nożykiem po przyklejeniu(da się to tak równo dociąć?) czy jakoś inaczej? zaginając boki, czy jak?

UFOK, bylo by milo jak bys wkleil jakies zdiecie skrzyni bo moze by sie znalazl na to jakis sposob

Skomentuj

tomck, Chętnie bym to zrobił gdyby nie problem że w żaden sposób nie mogę wkleić fotki :| ...może mnie ktoś poinstuuje jak czy cuś Wracając do tematu to skrzynia taka zwykła samochodówka przód kwadrat bok trapez prostokątny, żeby lepiej ją do tylnej kanapy dopchnąć. Materiał to wiór 22mm.

Skomentuj

ufok to twoja fotka a moja rada to mozesz pokleic obudowe i gdy klej juz dobrze wyschnie to jedna reka naciagaj material o droga ostrym nozem obcinaj wykladzine posmaruj dobrze na drzegach
        Załączone pliki

Skomentuj

...chyba właśnie tak zrobie. THX

Skomentuj

Moja rada daj fest butaprenu na brzegach a po wyschnieciu obetnij nadmiar materialu, ja tak zrobilem i nic wszystko sie trzyma,zaden rog sie nie odkleja a wykladzinke tez maialem cieniutka.Ja kupilem czarna najtansza wykladzine w OBI jestes z bydzi to moze tez taka kupiles.Pzdr.Czesc. Ps zobacz jak mi to wyszlo:

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=910

Skomentuj

no na rogach wogóle nie widać że wykładzina jest łaczona - wyszło Ci to super. Co do samego kolorku to ja własnie szukałem taniej ciemnej i dupa nie znalazłem fakt faktem że w obi akurat nie lookałem. Kupiłem więc w castoramie za 4zł metr^ ale cholera jasna jest, trudno.

Skomentuj

Czaruję...
              X