Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer GDN 30/80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer GDN 30/80

Witam, chce złożyć subwoofer z 2 głośników GDN 30cm 80W. Moje pytanie brzmi: Jakiej wielkości skrzynie polecacie?? oraz czy ma być ona zamknięta czy BR? oraz w jaki sposób najlepiej usadowić głośniki w niej? Myślałem o skrzyni na kształt prostokąta o wymiarach 50/40/35 około 50litrów, ale to chyba zamałe jak na te 2 głośniczki?

oraz myślałem aby głośniki zamontować w ten sosób

Najpierw powiedz, w jakim ma to zagrać pomieszczeniu, jaką muzykę, czy tylko kino, oraz czym to będziesz napędzał? Czy już kupiłeś te głośniki?

Skomentuj

głośniki mi leżą na półce, będzie wykorzystywany tylko do muzyki (techno, dance, tanecznej) zajmuje się prowadzeniem imprez ale ten sub ma akurat byś wykorzystywany w warunkach domowych, no może czasem gdzieś go położę koło siebie na imprezce:) napędzać go chcę mocą (około) 130-140W z wzmaka Pioneer

Skomentuj

Znalazłem na elektrodzie dobrze opisany Twój przypadek, czyli sub w obudowie ok. 50l. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1149432.html Myślę, że spokojnie możesz zastosować rozwiązanie w tzw.m układzie push-pull. Będziesz musiał pomyśleć jeszcze o jakimś filtrze (najlepiej aktywnym), jeżeli chcesz zasilać to zwykłym wzmakiem.

Skomentuj

Czaruję...
        X