Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny podstawkowe do 500zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny podstawkowe do 500zł

Witam chciałbym wykonać kolumny podstawkowe, które spęłnią moje oczekiwania, mianowicie nie drogie (do 500zł), mają służyć głównie do słuchania muzyki elektronicznej jak i trochę czarnej muzy, napęd to yamaha rx -497. liczę na pomoc w doborze przetworników
    pozdrawiam

jak Diy to moze stx akx 15 + jakis wysokotonowy.

Jak nie to to moze kupisz monitorki od pawla S on ma jakies do sprzedania za niewielkie pieniadze.

Ja osobiscie polecam jak na diy to STX 15AKX + Vifa DX25 jest gotowa zwrotka na tym forum, ale tez budzet przekroczysz, chyba ze uzywane vify kupisz

Ale powinno to zagrac fajnie.

Pozdrawiam

Skomentuj

Albo Tonsil 17/100 i seas 27tdfc

Skomentuj

No właśnie chodzi jeszcze o to by nie były one zbyt duże a dla stx-a to ponad 10l bodajże trzeba. Co do tonsila to podobno nie jest on zbyt udanym głośnikiem. Wspomne jeszcze ze obecnie mam klony totem mite lecz troszkę nie pasują do muzyki którą słucham.

Skomentuj

tomekk55, zmin kopulke do tego tonsila i od razu nabierze zestaw barwy. Napisz czego dokladniej CI brakuje przy sluchaniu Twojej muzyki

Skomentuj

Można by zmienić tweeter lecz nie ma chyba zwrotnicy pod jakikolwiek inny, w mite nie pasuje mi zabardzo wysunięta średnica i zbyt mała dynamika jak dla mnie i oczywiście wysokie tony, lubię gdy są łagodne i szczegółowe.

Skomentuj

tomekk55, jak nie pasuja ci MITE to niestety muszisz zainwestowac w cos drozszego

jak juz wyzej wspomnieli moze to byc STX GDN 15 AKX + DX25
              tonsil GDN 15/40/5 + XT25
              lub jak euro stanieje to dayton RS150 + seas (nie rozrowniam ich :roll: )
              lub ushery male

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                lub jak euro stanieje to dayton RS150 + seas (nie rozrowniam ich :roll: )
                co do daytonow to raczej na dolar tanszy poczekajmy a co do seasow to prawdopodobnie chodzi ci o 27 tdfc/tv

ale to juz troche drozsze przedsiewziecie niz 500zl

pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                X