Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do kina domowego (VSX-417) a kolumny DIY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do kina domowego (VSX-417) a kolumny DIY

No stało się. Przywiozłem do domu dziś wzmacniacz kina domowego Pioneer VSX-417 i kolumny firmy SKART Betha 60 podłączyłem i masakra....
    To w porównaniu z moją zabytkową już wieżą technics SA-EH600 totalna porażka. Świszczące i kujące uszy wysokie, średnich dużo, bas jak z plastykowych głośników do PC właściwie jego brak (głośniki creativa 2.1 grają dużo lepiej).
    Teraz więc pytam szanownych forumowiczów co robić. Miałem zamiar budować kino domowe oparte na ww. amplitunerze. Do niego chciałem zbudować monitory na STXy GDN 14 SCX + GDWK PJ + subwoofer na Tonsilu 30/120/1 i wzmacniaczu od Irka (jeszcze o tym nie wie). Ale czy warto ? Może lepiej pozbyć się tego amplitunera (dostałem go za przysługę, praktycznie za darmo) ? Czy może to być wina tych kolumn (taki beznadziejny dźwięk) ?
    Może do tego amplitunera lepiej zbudować podłogówki i centralny na TVM ARN 150x2 + STX GDWK PJ + monitory TVM ARN 150 (8ohm) + STX GDWK PJ + oczywiście subwofeer. - z racji większej ilości basu oraz cofniętej średnicy.
    Chciałem też na tym słuchać muzyki (radia) a tu taka porażka...

Zamieszczone przez kuki
    Świszczące i kujące uszy wysokie,
    To w części wina ampli Pioneera, tak już mają, myślę że ciężko to będzie usunąć zmieniając głośniki, w jakimś stopniu pewnie się uda ale czy to cię zadowoli, wątpię.

Skomentuj

kuki, na poczatku postaraj sie pozyczyc jakies inne kolumny i sprawdz czy to wina kolumn czy wzmacniacza.
      lepiej zbudowac kino na dobrych glosnikach i z czasem zmienic amplituner niz obecnie dostosowac gorsze glosniki

Skomentuj

Wróć do Technicsa

Skomentuj

Zamieszczone przez Kondensator
          Wróć do Technicsa
          uzasadnij swoją wypowiedź... Ja jestem zdania żeby kupił coś innego i w żadnym wypadku nie wracał do technicsa bo nie kojarzę żeby ktoś sobie zachwalał to markę... No chyba że pan w dresie :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
            kuki, na poczatku postaraj sie pozyczyc jakies inne kolumny i sprawdz czy to wina kolumn czy wzmacniacza.
            Ok. W tygodniu porównam u kolegi ma yamahę z zestawem kolumn NS.

csbiczek, ani pioneer ani technics to nie jest szczyt marzeń. Ja tego technicsa kupowałem chyba przed 11 laty. Moi znajomi zatłukli przez ten czas po kilka wież panasonica, philipsa, grundiga. Nastała moda na kina domowe pojawił DD i DTS i moja wieżyczka z pro logic'iem stała się archaizmem. Gdy dostałem ten amp pomyślałem pora na zmiany. A tu taka niespodzianka. Może zbyt przyzwyczaiłem się do tego mojego technicsa...
            PS. Nigdy nie chodziłem w dresie. Jak byłem w szkole to Denona i Marantz' a znaliśmy tylko z reklamówek które firmy z zachodu bezpłatnie przysyłały za wschodnią granicę. A coca-cola przysyłała naklejki :)

Skomentuj

kuki, nie chodziło mi o Ciebie tylko o osoby u których technics to szczyt marzeń :wink:

Skomentuj

csbiczek Spoko. :oops: rozumiem co miałeś na myśli. Za dawnych lat każdy szanujący się dresiasz miał "jamnika" z Ledami przy głośnikach.

[ Dodano: 2009-03-12, 08:48 ]
                Wybaczcie, że odgrzewam.
                Kolumny są na głośnikach firmy alda. Co to za firma ?

Skomentuj

Czaruję...
                X