Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wykończenie obudowy - Jaki lakier, papier, ile warstw?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wykończenie obudowy - Jaki lakier, papier, ile warstw?

Witam!
    Powoli kończę moją obudowę do subwoofera na GDN 30/120/8. Fornir zdarzyłem już położyć zgodnie z radami znalezionymi na forum. Mam jednak pewne wątpliwości czym go teraz polakierować. Jaki lakier polecacie? Jaka metoda jego nakładania i jakim papierem szlifować? Wielu z Was stosuję metodę 3V3 jednak jaki papier użyć pomiędzy poszczególnymi warstwami lakieru? Proszę o jakiś mały przewodnik jak to teraz wykończyć by uzyskać przyzwoity efekt :)
    Pozdrawiam!

Skocz do sklepu i zobacz sobie probki lakierow na deskach [ w ciastoramie są ] i ten ktory ci sie podoba wez : )
    ja nakladam pedzlem [ nie nakladaj grubej warstwy bo zostaną zacieki czy cos takiego, kladz cienkie] kup sobie pedzel najlepiej twardy, ja kupilem miekki i "włoski" od niego zostaja mi na kolumnie i jak nie zauwaze to zasychaja razem z lakierem ....
    z moich doswiadczen to tyle ; )
    zaraz napewno dostaniesz multum odpowiedzi ; )

Skomentuj

Jeżeli chcesz polakierować na wysoki połysk:
      1. Lakier do parkietu
      2. Pierwsza warstwa bardzo delikatnie i tak wpija od razu
      3. Następnego dnia przeszlifuj 150-200 też delikatnie
      4. Druga warstwa
      5. Trzecia warstwa ... i świeci się jak psu...

Skomentuj

Najszybciej a zarazem najłatwiej z bardzo dobrym efektem to polakierować lakierem bezbarwnym nitro po 15 minutach powinien wyschnąć i można szlifować papierem drobno ziarnistym, po tym dać drugą cienką warstwę i też przeszlifować jeśli to konieczne trzecią warstwę nałożyć trochę grubiej.

Jeśli chcesz bardzo wysoki połysk to daj nitro przeczyść i na to warstwę lakieru parkietowego domalux z 2 warstwy czyszcząc oczywiście po każdym nałożeniu.

Skomentuj

Czaruję...
        X