Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Vifa Sense VS6.5F ????

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Vifa Sense VS6.5F ????

Witam
    Na wstępie chciałem sie przywitać.

Kto kolwiek słyszał, kto kolwiek wie coś na temat kolumn jak w temacie? W recenzji wypadają zacnie a czy ktoś je słyszał i może sie wypowiedzieć o ich brzmieniu bo w prasie to róznie bywa. Vifa robi dobre głośniki a jak sobie radzi z gotowymi kolumnami?

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0610/vifa.html

Szukam kolumn do pomieszczenia 30m2 które by miały grać z Exposure 3010.

Pozdrawiam

Od tego gościa dowiesz jak grają.
    http://allegro.pl/item581891405_vifa_sense_vs_6_5f.html

[ Dodano: 2009-03-13, 20:09 ]
    Możliwy odsłuch, Szczecin.

Skomentuj

To właśnie moje kolumny :)

Skomentuj

jakikaki77, to masz juz te kolumny? skoro je masz t w jakim celu ten temat? chcesz miec punkt odniesienia?
        cos ci nie pasuje w tych kolumnach?

Skomentuj

ja wiem że on chce zrobić reklamę to samo na AS umieścił fotki i nagle sprzedaj zbieg okoliczność ? nie wydaje mi się

Skomentuj

bez sensu ;]
            a nawet jezeli to przeciez na tym forum nikt gotowca nie kupi :lol:

Skomentuj

Witam.
              To nie jest jakaś reklama.
              Tu napisałem z pytaniem czy ktoś słyszał w/w kolumny i czy pokrywa sie to z tym co opisali w teście.
              Wystawiłem aukcje gdyż jeśli by sie znalazł chętny to może bym sprzedał lecz chętnie bym zostawił je u siebie tylko że w moim pokoju nie grają :( Lecz jak zmienie na inne to może będzie tak samo jeśli to jednak wina akustyki pomieszczenia.
              Problem jest z basem którego prawie nie ma. Najbardziej jest słyszalny jedynie w spokojnych utworach. W większych składach muzycznych ginie. Brakuje w nim dynamiki, lokalizacji i konturów. Kiedyś zabrałem kolumny do znajomego który ma bardziej umeblowane mieszkanie i nie ma w nim takiego pogłosu i tam potrafiły zagrać :) W wysokich tonach przydała by sie tylko większa szczegółowość, wybrzmiewanie talerzy.
              Z audio dopiero zaczynam i mieszkanie jeszcze nie jest przystosowane do niczego. Tylko wstawione kanapy i to wszystko. Więc nic dziewnego że jest pogłos.
              Jeśli to że nie ma basu jest winą pomieszczenia i żadne inne by w nim nie zagrały to zabieram sie za "remont" :)

Pozdrawiam

Skomentuj

jakikaki77, zacznij od drobnych zabiegow poprawiajacych akustyke - np dywanik, knapa, zaslony itp itd
                jak to nie pomoze to pobaw sie dodatkowo z ustawieniem kolumn w pomieszczeniu. jak to nie pomoze to pozycz od kogos suba lub kolumny na wiekszych glosnikach.
                czasami akustyka pomieszczenia jest tak skopana ze nawet wieksze kolumny nic nie pomoga.

a probowales moze zmienic faze jednej kolumny? u mnie to pomoglo :P

Skomentuj

Przyjdzie mi sie pobawić z umeblowaniem mieszkania. Dywan narazie jakiś tam wstwiłem. Może jeszcze jakieś kwiaty. postaram sie pobawić z kolumnami. Może zbliżyć je trzeba do ściany by bs podbić czyli w drugą strone niż zwykle. Możliwe że znajomy swoje kolumny do mnie przyniesie i ocenimy czy jest podobnie. jeśli też nie zagrają to znaczy że to ewidentnie mieszkania wina.

Pozdro

Skomentuj

No właśnie, zmien fazę w 1 kolumnie i odsłuchaj.

Skomentuj

Czaruję...
                    X