Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pro Tonsil będzie zlikwidowany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pro Tonsil jest firmą prywatną czy państwową?
    Bo się pogubiłem.

Skomentuj

Dokładnie jak mówi przedmówca. Jak nie potrafią porządnie zarządzać firmą to niech upadna a w ich miejsce pojawi się inna, lepsza, lepiej zarządzana firma. Może to będzie znak, że nie wystarczy znaczek z logo znanej i uznanej firmy z tradycjami by produkować i sprzedawać głośniki. Świat nie lubi próżni i napewno nie będzie tragedii. Cały czas zastanawiam się, dlaczego nie możemy dorobić się jakiejś firmy, której wyroby mogą konkurować z Vifa, Seas'em czy Peerles'em? Bo jak już mówiłem pierwsze konstrukcje to Tonsil, Tesla czy STX, by iść półkę wyżej to już zagraniczni producenci niestety.

Skomentuj

Pro Tonsil jest firmą prywatną czy państwową?
        To cos na kształt kołchozu zarzadzanego jak sowchoz. :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
          Bo jak już mówiłem pierwsze konstrukcje to Tonsil, Tesla czy STX
          Tesla jest z czech :P
          A tak poza tym stx produkuje głośniki które mogą być porównywalne z tańszymi zachodnimi przetwornikami. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marjano82
            Jak nie potrafią porządnie zarządzać firmą to niech upadna a w ich miejsce pojawi się inna, lepsza, lepiej zarządzana firma
            jak bys nie wiedzial to tonsil upadal juz kilka razy i ludzie zarzadzajacy ta firma nadal te same bledy robia :P

[ Dodano: 2009-04-01, 22:25 ]
            Zamieszczone przez Shiver
            A tak poza tym stx produkuje głośniki które mogą być porównywalne z tańszymi zachodnimi przetwornikami.
            bo STXem zarzadza jeden koles ktory ma wizje i ambicje
            byloby jeszcze lepiej gdyby sklonowal siebie zeby jeden klon zajmowal sie papierkami i finansami a drugi siedzial w laboratorium

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
              Tesla jest z czech :P
              A tak poza tym stx produkuje głośniki które mogą być porównywalne z tańszymi zachodnimi przetwornikami. :)
              Wiem że z Czech, ale chodziło o to, że od Tonsili, Tesli czy STX-ów właśnie zaczyna się przygodę z DIY. Miałem na myśli , że przetworników Tonsila, jak i innych wspomnianych powyżej używa się w bardziej budżetowych konstrukcjach, nie ma, albo jeśli jest a ja się nie dość orientuję, nie została wystarczająco wypromowana marka polskich głośników z wyższej półki. Nie to że jakiś patriotyzm przesadnie mna w tej dziedzinie kieruje ale fajnie byłoby gdyby powstawały- także tutaj bardziej zaawansowane konstrukcje na polskich przetwornikach.
              Zamieszczone przez Pawel S.
              jak bys nie wiedzial to tonsil upadal juz kilka razy i ludzie zarzadzajacy ta firma nadal te same bledy robia :P
              Wiedziałem:) Myślałem bardziej o zupełnie nowej firmie, która wykorzystałaby ewentualną niszę po Tonsilu. Mam nieodparte wrażenie że z niebawem Tonsila to już wiele nie będzie- ale obym się mylił.
              Co do STXa to masz rację, podoba mi się to, że w normalnej cenie można kupić tam głośniki przyzwoitej jakości. Oby tak dalej, możne doczekamy się kiedyś naprawdę bardzo dobrych głośników od tego producenta.

Skomentuj

Czaruję...
              X