do czego stosuje sie cewki toroidalne ?? bo np 3,3mH (taka potrzebuje) ma opor tylko 0,07ohm i jest z drutu 1,6 mm a jej cena jest nie duza... wiec o co chodzi z tymi cewkami??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
cewki toroidalne
Collapse
X
-
Cewka toroidalna 3.30 mH - 0.07 Ohm - 1.6mm
Wymiary: średnica 82mm, wysokość 28mm
Moc 1500 W / 8 Ohm
RoHS compliant: +
tylko to jest o niej napisane... a jest to dosyc ciekawe rozwiazanie i poniekad polaczenie rdzeniowki i powietrznej bo ma niesamowicie gruby drut i malutki opor bo co to jest 0.07ohm.... chcialbym ja uzyc do projektu akustyka hx2 zamiast tej rdzeniowki dla niskotonowego...
to nawet tasmowa 12AWG 3.30mH 0.27ohm - wydaje sie w tym momencie gorsza... i drozsza ponad 4 razy
Skomentuj
-
nie jest jakos bardzo tania ale tyle jestem w stanie na cewke przeznaczyc... 60 zl i chce kupic najlepsza jaka w tej cenie moge kupic...
w cenie 80zl jest z wiekszym rdzeniem drut tez 1,6 mm
lub tez wiekszy rdzen drut 2mm 0.04ohm lub z drutem 2 mm i jeszcze wiekszy rdzen 97/33mm. 2500 Watt / 8 Ohm
ale ciekawa jeszcze jest ta 2mm drut i rdzen 93/31mm. 2000 Watt / 8 Ohm 0.04ohm - 85 zl
to jest napisane o rdzeniach (stalowy, zwijany rdzeń toroid. ze szczeliną)
a jak nie to doradzcie mi najlepsza cewke do 100zl najlepiej mniej3,3mh to bedzie... do wyboru sa rdzeniowe (walcowe szpulowe) toroidalne, tasmowe drutowe powietrzene... za duzo tego sie robi i nie wiem co wybrac...
Skomentuj
Skomentuj