Witam wszystkich Kolegów (Koleżanki również, jeśli są :wink: ). Jestem nowy na forum, to moja pierwsza konstrukcja i pierwszy post więc proszę o wyrozumiałośc... Posiadam głośniki komputerowe Tracer Eclipse, jednak jakośc jak i ilośc basu mnie nie zadowala. Nabyłem więc drogą kupna taki oto głośnik, i zamierzam z niego zrobic suba. I oto kwintesencja postu czyli pytania:
1. Czy ten głośnik jest wart swej ceny? Cena niska, a niby markowy..
2. Jaką zrobic obudowę? BR czy zamkniętą? To nie ma "łupcowac" tylko miec głęboki dźwięk...
3. Z programów wspomagających obliczanie obudów posiadam tylko Boxcalc (internet mi praktycznie nie działa, ściągnięcie czegokolwiek graniczy z trudem). Program radzi mi obudowę 22l, czy obudowa 19 litrowa będzie drastycznie gorsza?
4. Czym wytłumic obudowę?
5. Czy wylot portu br musi znajdowac się na przedniej ściance (tej z głośnikiem), czy mogę umieścic go z boku?
6. Czy ten wzmacniacz z AVT "wystarczy" do tego głośnika, i czy mogę go zasilac (na razie) zasilaczem atx?
Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoce:) pozdrawiam
1. Czy ten głośnik jest wart swej ceny? Cena niska, a niby markowy..
2. Jaką zrobic obudowę? BR czy zamkniętą? To nie ma "łupcowac" tylko miec głęboki dźwięk...
3. Z programów wspomagających obliczanie obudów posiadam tylko Boxcalc (internet mi praktycznie nie działa, ściągnięcie czegokolwiek graniczy z trudem). Program radzi mi obudowę 22l, czy obudowa 19 litrowa będzie drastycznie gorsza?
4. Czym wytłumic obudowę?
5. Czy wylot portu br musi znajdowac się na przedniej ściance (tej z głośnikiem), czy mogę umieścic go z boku?
6. Czy ten wzmacniacz z AVT "wystarczy" do tego głośnika, i czy mogę go zasilac (na razie) zasilaczem atx?
Z góry dziękuję za wszelkie rady i pomoce:) pozdrawiam
Skomentuj