Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ciekawy głośnik
Collapse
X
-
Podobny głośnik kolega miał w aucie(bodajże fiat uno) ale nie pamiętam czy seryjne... Kosz miał "normalny" kształt(kosz 6-cio ramienny) i magnes oczywiście przed membraną ale na "pałąku" wystającym ze środka membrany(tak jak są montowane gwizdki w głośnikach koaksjalnych). Można powiedzieć, że wyglądało to trochę lepiej niż tu ale oczywiście to jakiś wynalazek, na zmniejszenie głębokości montażowej tak myślę, więc jakością raczej nie powala...ale ciekawostka jest :cool:
Skomentuj
-
dzisiaj rozbieralem kilka telewizorow i tez znalazlem ciekawy glosniczek :lol: magnez po stronie membrany :lol: niestety nie dziala, trzeba go przewinac, bo nie widac zeby sie druciki czy cos zerwalo i mozna bylo to naprawic.. Jak ktos chce sie nim pobawic to mu go wysle za cole :wink: sory za jakosc zdjecia (za duze ISO w telefonie ustawilem :lol: )
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123magnezNie na temat...nie wiem czemu ale czasami wydaje mi sie ze pod tymi samymi nickami pisza rozne osoby :???: czy to moze chwilowe zacmienie umyslu? :lol:
mialem tego typu tonsila tylko ze "jajo"
dlugie lata sluzyl mi za kolumne testowa az nie wiem kiedy mi zaginal :???:
Skomentuj
-
Mam cztery sztuki dość podobnych tonsilów (jeszcze w oryginalnych pudełkach oklejonych papierową taśmą z logiem unitra-tonsil i z instrukcją/gwarancją w środku).
Nazywa się to GD 16,5/2FW 2VA.
Co ciekawe, egzemplarze 4om mają kosze pokryte białą(szaro-kremową?) emalią, a te 15om są normalne (tzn. kadmowane).
Skomentuj
Skomentuj