Jestem początkujący także proszę o wyrozumiałość :) Od kilku tygodni czytam forum i dokształcam się w temacie, teraz zabieram się do zrobienia nowego suba do domu. Projekty robiłem już do różnych głośników (STX, Kenwood :razz: itp) ale w końcu sam nie wiem co wybrać. Zaczęło się od wzmacniacza samochodowego Blaupunkt GTA 2100, mam go podłączony pod zasilacz który zapewnia mu potrzebna moc - wiem że są różne zdania na temat takich praktyk ale mi tak pasuje
Aktualnie mam "chińczyka" Dibeisi 25cm 250W w budzie 45l z BR, jednak przy mocniejszym basie dudni, poza tym czas na zmiany.
Więc tak, chcę zostawić starego Blaupunkta
Pokój ok 12m^2
Słucham muzyki klubowej, trochę rocka, techno ale również oglądam filmy.
Dysponuję kwotą ok 150zł
Gdzieś czytałem, że do tego blaupunkta dobry byłby Magnat xpress 10' ale to temat był z 2007 roku
Głośnik max 25cm
Zależy mi na w miarę możliwości dobrym basie
Zastanawiałem się nad następującymi głośnikami:
- STX GDN 22/200/4 SC
- STX GDN 25/100/4 SC
- STX GDN-22/120/4 SS
- wspomnianym Magnatem Xpress 10''
Do tonsili jakoś nie mam przekonania. Także proszę o pomoc. Sam też bym coś wybrał ale macie większe doświadczenie w temacie audio i liczę na pomoc.

Więc tak, chcę zostawić starego Blaupunkta

Pokój ok 12m^2
Słucham muzyki klubowej, trochę rocka, techno ale również oglądam filmy.
Dysponuję kwotą ok 150zł
Gdzieś czytałem, że do tego blaupunkta dobry byłby Magnat xpress 10' ale to temat był z 2007 roku

Głośnik max 25cm
Zależy mi na w miarę możliwości dobrym basie
Zastanawiałem się nad następującymi głośnikami:
- STX GDN 22/200/4 SC
- STX GDN 25/100/4 SC
- STX GDN-22/120/4 SS
- wspomnianym Magnatem Xpress 10''
Do tonsili jakoś nie mam przekonania. Także proszę o pomoc. Sam też bym coś wybrał ale macie większe doświadczenie w temacie audio i liczę na pomoc.
Skomentuj