Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Tesla ARN 312-00/4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer Tesla ARN 312-00/4

Robil juz ktos suba na tym glosinku? widzialem kilka projektow la e roznia sie nawet pojemnoscia 30l ! Jaka buda zamknieta czy br? jaki litraz?

a jak twardy jest głośnik ???

Skomentuj

Zamieszczone przez sound129
      a jak twardy jest głośnik ???
      lol>

Wrzucasz parametry chodzby do winisd i symulujesz odpowiednia obudowe dla glosnika jak i do Twoich upodoban...

Skomentuj

sound129, a co ma do tego jego "twardość"?

Skomentuj

dla wyjaśnienia chodziło o sztywność zawieszenia membrany :razz: bo czym sztywniejszy głośnik tym bardziej wiemy ze kiepsko będzie sobie radził w obudowie zamkniętej

Skomentuj

Ja bym się tym nie sugerował. Po wygrzaniu w każdym głośniku zawieszenie robi się bardziej miękkie.

Skomentuj

to oczywiste nawet ja to wiem , wszystko jest zniszczalne nawet i zawieszenie w gł
              panowie a morze powiecie jak wyliczyć ograniczenie sprawność gł wysokotonowego

Skomentuj

wikeszosc projektow na tym glosniku orbipone jest w 80L, winisd liczy ja na 110L

Skomentuj

sound129, robisz zamieszanie, raz piszesz coś a potem sam sobie zaprzeczasz... i walisz okrutne byki....
                  Zamieszczone przez sound129
                  morze
                  może :wink: sory za oftop ale nie mogłem się powstrzymać

Skomentuj

to zależy jak wielka morze być ta paka , bo zrobić klocka to każdy potrafi (a gdzie go potem postawić ) paka muś mieć odpowiedni litraż ale bez przesady

[ Komentarz dodany przez: Pawel S.: 2009-04-21, 14:34 ]
                    UWAGI MODERATORA
                    morze
                    morze jest glebokie i szerokie a teraz w dodatku zimne. ale co ma wspolnego morze z tym tematem?

to nie jest elektroda i nie czepiamy sie o pisownie ale takie oczywiste bledy (tymbardziej wilokrotne) troche draznia :???:

Skomentuj

70-80L by mi w miare pasowalo. A jak bedzie spisywal sie w zamknietej?

Skomentuj

Czaruję...
                      X