Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w zaprojektowaniu monitorków

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pomoc w zaprojektowaniu monitorków

Witam. Zabieram się w tym tygodniu za robienie monitorków na stx 14/100 i pj . Chciałbym żeby użotkownicy forum, czyli Wy pomogli mi w doborze pojemnosci obódów i otworu br do tych właśnie głośników. Schemat zwrotnicy mam ale na obudowe 15l, nie wiem czy to ma znaczenie że zwrotnica odpowiednio na 15l czy uniwersalna? Dziękuje z góry za pomoc

http://rapidshare.com/files/15005779...N_150___PJ.PDF

Skomentuj

Skopiuj może czyjąs konstrukcje z tym STXem, albo innym o podobnych wymiarach a strojenie wyznacz w WinISD :wink: Parametry głośnika chyba masz :wink: pzdr

15L dla 14cm wooferka moim zdaniem przesada lekka skoro mają być monitorki to małe, wiec mysle ze 10L@48Hz go zadowoli, jezeli sie myle pprawicie mnie...

Skomentuj

m3ndium, dzieki ze mnie wyreczyles
        czarekp9, Dawid-SS, te 15 litrow na zwrotnicach irka to nie jest zalecana pojemnosc dla danego glosnika! to jest pojemnosc skrzynki testowej w ktorej irek robil pomiary!

Skomentuj

czarekp9, ostatnio był bardzo podobny temat, wrzuciłem rysunek techniczny mojej budy, dyskusja nad wieloma aspektami budowy trwała parę stron chyba...
          Więc użyj wyszukiwarki zanim znów coś napiszesz.

Skomentuj

Czaruję...
          X