Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SUBWOOFER na TIW 250 XS 8 ohm pare pytan.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SUBWOOFER na TIW 250 XS 8 ohm pare pytan.

Tak wiem juz nie raz pytalem sie o wybor glosnika do subwoofera wzamian za mojego staruszka GDN 20/80/2 az w koncu postanowilem ze zmienie go na TIW 250 XS 8 ohm.

Teraz kilka pytan, zalezy mi na jakosci nie halasie, czyli zejscie mikko przyjemnie no wlasnie ale co z wielkoscia pokoju ??? czy pomysl wstawianie tego glosnika do pokoju 9m2 jest trafnym pomyslem ???

sam w sobie glosnik z tego co widzialem (niestety nie slyszalem na wlasne uszy) potrafi zejsc naprawde nisko ale czy w takim pomieszczeniu mu sie to uda ???

Na stronie VISATON'a sa 2 kontrukcje na tym glosniku jedna w PUDLE 30 L druga w 50L.

Subwoofer w 30 L

Subwoofer 50L

Tutaj sa 2 propozycje na tym glosniku, chcial bym wiedziec waszym zdaniem czy i dlaczego dokonali byscie jakis zmian a jezeli nie potrzeba takowych, to na jaki byscie sie zdecydowali mam tu na mysli 30 czy 50 L.

Ja bym dokonał takiej zmiany zastosował TIW 200 SX a nie 250 bo się będzie marnował w tak małym pokoju. Słyszałem 200 w 12m2 i naprawdę pokłony to co kokazał ten mały potworek w 16 m2 było jeszcze lepiej ale w 20 już troszkę mu brakowało. Wiec jeśli naprawdę docelowo 9m2 to bierz 200SX i daje ci gwarancję że jeśli chodzi o jakość zejście i niski mięki bass to satysfakcja gwarantowana.

Skomentuj

Z tego co slyszalem teraz ta sa juz jakies inne te TIW200XS to juz nie sa te stare TIW'y, moze i masz racje TIW250 na 9m2 to chyba bedzie za duzo i bedzie sie faktycznie marnowal, to w takim razie zamowie sobie w poniedzialek tego tiw200xs, mam tego zasluzonego gdn 20/80/2 ale brakuje mu jakosci i zejscia wiec musialem sie zdecydowac w koncu na wymiane.

ps. Niektorzy to chyba mnie tu juz maja dosyc :P bo wymieniam tego GDN juz od 3 miesiecy

Skomentuj

Czaruję...
      X