Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana kopułki GDWK 9/80

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wymiana kopułki GDWK 9/80

Witam wszystkich

Chciałbym sie poradzić w pewnej sprawie. Otóż ostatnio nieszcześliwie spaliły mi sie kopułki w takich głosnikach jak w temacie i teraz pasowałoby je wymienic, ale jeszcze nigdy tego nie robiłem. Wiec jak to jest?.
    Kopułka otoczona jest kołnierzem, w takiej postaci tez jest sprzedawana, czy trzeba stara kopułke usunąc z kołnierza centrującego?. Czy to jest trudna operacja i mam kupic nowy głosnik czy jak?.
    Jaka jest mnejwiecej cena takiej kopułki, bo głosniek kosztuje ok 40 zł wiec moze jednak sie nie opłaca bawic w naprawianie?

Dzięki z góry

Pozdrawiam

nie ma najmniejszego problemu odkrecasz magnes od czescie plastykowej wyciagasz stare tam jest tylko jedna rzecz do wyciagniecia wiec nie mozna sie pomyslic
    kupujesz nowa wsadzasz najpier w czesc plastykowa tak by kable pasowaly do zaciskow podlutowujesz kabelki i juz

Skomentuj

od 5 do 10zł

Skomentuj

Czy można przy okazji wymiany zrobić jakiś upgrade?

Jakie najlepiej nowe kopułki wsadzić?

Skomentuj

mozna sie zabwaic
          jakiesi nne cewki wiem ze ktos kiedys wsadzil od 11/100

Skomentuj

ja u siebie wsadzilem jedwabne kopulki tez do 9/80 dzwiek jest wyczuwalnie lepszy niz z oryginalnych kopulek. u mnie ekosztuja 8zl/szt a wymiana jest smiesznie prosta

Skomentuj

ja dałem tez jedwabne ale do 9/40 wyrwałem te śmieci ze środka i jest spora poprawa zarówno słuchowo jak i w pomiarach wyszło że równiej grają

Skomentuj

Czaruję...
              X