Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak zerwać/regenerować fornir z kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak zerwać/regenerować fornir z kolumn

witam,

kupiłem ostatnio stare kolumny unitry i chciałem je odnowić. a że stary fornir, popękał, ma jakieś uszczerbki na rogach małe, więc chciałem to odnowić. kolumny podobają mi się przeokropnie, więc robienie nowych nie wchodzi w grę wogóle. mogę zamieścić zdjęcia, jeżeli ktoś nie wie o co mi chodzi.

a do tematu, jak mogę taki fornir odnowić/regenerować?

zastanawiałem się nad lekkim zeszlifowaniem, przejechaniem bejcą i zalakierowaniem?

wpierw pokaż foty.

Jakie to kolumny ?

Skomentuj

Zamieszczone przez Korab
      stare kolumny unitry
      Zamieszczone przez Korab
      fornir
      Jesteś tego pewien? Pokaż foty...

Skomentuj

jak to jest fornir to podgrzej i wtedy zrywaj

Skomentuj

http://img200.imageshack.us/gal.php?g=s6300969.jpg

tylko tak potrafię dodać foty, za co przepraszam...

co do tego czy to fornir, cholera wie, ale tak mi to wygląda... a na okleinę na pewno nie

Skomentuj

po pierwsze nie wiem czy renerowanie tego ma sens, po drugie wolalbym zrobic nowe pudla o lepszym dizajnie ;D

a co do zdzierania, wziabym szlifierke lub sam papier scierny, zezlifowal troche stara okleine, wycyscil dokladnieina i na nia nakleil nowa.

Skomentuj

nie chce nowej obudowy bo ta mi się podoba, może nie ma sensu, ale w dzisiejszych czasach ma co ma sens. a do oklejania jeszcze raz - nie umiem oklejać, ani fornirem ani samoprzylepną. tak wiem, nie ma bardzo dużej filozofii, ale nie umiem i się nie zabieram za to. chcę ten fornir jakoś zrobić. szlifować i bejcować i lakierować, albo szlifować i lakierować jak mi się spodoba.

Skomentuj

jak patrzę na stan tych głośników to budy są Twoim najmniejszym zmartwieniem...

Skomentuj

średniotonowe są raczej do wyżucenia, bo takich nie regenerują chyba.. a niskotonowe to są teraz jakieś ZSRR z 1973 roku ale o dziwo potrafią grać baaardzo ładnie a kilka głośników już słyszałem co prawda sprawdzałem na szybko, na starej unitrze pw-3015, ale byłem w szoku... po za tym głośniki dla mnie to najmniejszy problem. za tydzień będą zrobione.

Skomentuj

Kojarzę tę konstrukcje, bo coś takiego stało w zakładzie RTV w którym miałem okazję pracować. Powiem szczerze, że nie zachwyciły mnie brzmieniem, ale może to być wina tego, że ktoś tam kiedyś regenerował niskotonowce.

Skomentuj

są to altusy 100, teraz znalazłem na alledrogo

djsmol, może dlatego teżż tak grały bo miały głośniki tonsila.. ja ich nie słyszałem z tymi głośnikami, tylko z tymi rosyjskimi starymi na papierowej membranie. i pewno one zostaną jak mi się dźwięk nie spodoba tonsili

Skomentuj

Korab, masz lekki problem, bo zniszczenia są deczko głębokie, a nie wiadomo jakiej grubości jest ten fornir/okleina. Musisz jechać "na czuja" :) Papier ścierny, zedrzyj do gładkości, potem ew bejca i lakier, w zależności jaki efekt chcesz uzyskać.

Skomentuj

Czaruję...
                        X