Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zmiana obudowy... POMOCY

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zmiana obudowy... POMOCY

Witam
    Mam u siebie subwoofer (tego chyba nie można nazwac subwooferem) w obudowie b-r 128l (monstrum) z głośnikiem (może tego też lepiej nie nazywajmy głośnikiem) z allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=34331856, jesyne dane tego głośnika to: 30cm średnicy, 250min\300max, 30-3500Hz, (z tych danych raczej objętości nie oblicze :P) szczerze taka konstrukcja nie gra najlepiej i postanowiłem zbudować nową obudowę około 50-60 litrów. Mam pytanie do ludzi którzy znają się trochę na rzeczy czy da to jakąs zmiane pozytywną?? Czy jest wogóle sens robienia takiej obudowy.
    Z góry dziękuje i pozdrawiam

Link prowadzi do nikąd.Zmiana budy na mniejszą poprawi odpowieź impulsową(closed).No ale co z resztą?Trudno powiedzieć.Kup coś normalnego i zaaplikuj,to jedyna sensowna odpowiedź.
    PZDR

Skomentuj

Wystarczy wykasować przecinek za linkiem

http://allegro.pl/show_item.php?item=34331856

Ketchup, oto co zyskasz i stracisz: zyskasz kontrolę i wytrzymałość mocową, zyskasz na szybkości basu, stracisz znacznie na f3. IMHO modyfikowanie obudowy do tego (wybacz) badziewia mija się z celem. Wyrzuć to i kup głośnik

Skomentuj

ano badziewie nieprzecietne ;]
        kup sobie lepiej lw800 a najlepiej cw1202c i bedziesz happy
        btw cw1202c bedzie pasowalo do tej budy 128litrow tylko zatkaj br;]
        pozdro

Skomentuj

"999" - jest to model o klase wyższy od głośników "888",
          już pierwsze spojrzenie na niego to potwierdza
          buehhehehehehhehe nie podlega to wszelkiej wątpliwości

a tak na poważnie, ja bym wogóle to go przerobił na popielniczkę a co dopiero chcesz przerabiać obudowę, w takiej czy innej ten głośnik jest tak do niczego! radze zainwestować w cos firmowego oczywiscie zaleznie od funduszy, alphard lw800 najtanszy, arn226 lub tonsil legenda ewentualnie coś z wyższej polki (np. beyma lub jakis duzy scanspeak [okolo 1500 zl :P]) !!

Skomentuj

Wy tu nic ludziom niepomagacie tylko KUP TO ALBO TO :P Kolega pisze ze chce zmienić obudowe a nie głośnik najwidoczniej nia ma na coś innego kasy :P:P:P

Skomentuj

dzięki że chociaż ty mnie nie zbeształeś

Skomentuj

Dobrze,więc dodam na pocieszenie że zachowałem lodówke o pojemności...180l w której grał...SW1202.Nisko schodził,oj nisko.Tylko przy 50W membrana została na dywanie.To tylko taka mała uwaga.Ale tak poważnie,jeśli komuś się uda zrobić czy to kolumne czy suba bez konkretnych danych to chwała mu za to!Co ja mówie!Oczywiście jeśli zagra to jak przystało bo zrobić to se każdy z głowy może,gorzej z efektem.Jak na tyle eksperymentów jakie przeprowadzałem powiem tylko tyle-minimum Winisd i parametry T-S.Inaczej się poprostu nie da!A jak ktoś myśli inaczej to niech sie weźmie za robienie taczek.
                PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                X