Witam.
Jako że mi się nudzi a będę miał w najbliższym czasie trochę wolnego czasu ( wakacje ) to mam zamiar stworzyć jakieś monitorki do mojego pokoju ( 13 m2 ) .
Kolumny mają głównie służyć do muzyki ( Rock ewentualnie Metal ), do gier ( podłącze je oczywiście okresowo do kompa ) i czasem lubię pooglądać filmy. Więc do wszystkiego.
Zastanawiam się nad takimi projektami :
1. STX 14-100-8 SCX + 10-200-8 PJ
2. Klony Totem Mite
3. ARN 150 + STX PJ
4. Tonsil 16/50/6 + Visaton SC10N
Ze wskazaniem na te drugie.
Zamierzam zmieścić się w kwocie 300 zł.
Kolumny będą zasilane Unitrą AT 9115 ale zamierzam kupić lepszy sprzęt.
Wiec kolumny raczej na pewno 8 Ohm i tu zaczynają się schody bo nie mogę znaleźć schematu zwrotnicy pod 8 Ohm do Totemów ... Może ktoś ma tak ową ? Bardzo bym był wdzięczny.
Proszę właśnie o pomoc w wyborze projektu, który będzie dla mnie najlepszy. A może macie inne propozycje ?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Jako że mi się nudzi a będę miał w najbliższym czasie trochę wolnego czasu ( wakacje ) to mam zamiar stworzyć jakieś monitorki do mojego pokoju ( 13 m2 ) .
Kolumny mają głównie służyć do muzyki ( Rock ewentualnie Metal ), do gier ( podłącze je oczywiście okresowo do kompa ) i czasem lubię pooglądać filmy. Więc do wszystkiego.
Zastanawiam się nad takimi projektami :
1. STX 14-100-8 SCX + 10-200-8 PJ
2. Klony Totem Mite
3. ARN 150 + STX PJ
4. Tonsil 16/50/6 + Visaton SC10N
Ze wskazaniem na te drugie.
Zamierzam zmieścić się w kwocie 300 zł.
Kolumny będą zasilane Unitrą AT 9115 ale zamierzam kupić lepszy sprzęt.
Wiec kolumny raczej na pewno 8 Ohm i tu zaczynają się schody bo nie mogę znaleźć schematu zwrotnicy pod 8 Ohm do Totemów ... Może ktoś ma tak ową ? Bardzo bym był wdzięczny.
Proszę właśnie o pomoc w wyborze projektu, który będzie dla mnie najlepszy. A może macie inne propozycje ?
Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
Skomentuj