Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogówki do 1300zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podłogówki do 1300zł

Po wakacjach zamierzam coś zbudować:) Będzie to moja pierwsza konstrukcja i chciałbym poradzić się Was co w tej kwocie można sensownego zbudować. Zastanawiałem się nad zestawem HDX1 z akustyka. Na wakacje jadę do Holandii i będę mógł dostać komplet głośników do tego projektu po dość okazyjnej cenie. Niestety na forum schemat zwrotnicy jest tylko do projektu HX18. Może nie ma sensu przepłacać za tą nową vifę? Myślę też nad Seas ER18RNX + 27TBFC(27TDFC). Co możecie mi polecić? Na pewno ktoś z Was słyszał lub też posiada wyżej wymienione konstrukcje i może coś na ich temat powiedzieć:) Albo polecicie coś zupełnie z innej beczki :?:

Jak chcesz to mogę ci sprzedać HDSy i Vify używane, wygrzane do projektu HX18 razem ze zwrotnicami na dobrych elementach, wiecej info na PW.

Skomentuj

kamsi, jak masz okazje kupic taniej glosniki to kupuj peerless HDS 180 + wysokotonowy HDS
      zwrotnica troche bardziej skomplikowana ale jak kupisz glosniki taniej wo i tak wyjdzie taniej a wysokotonowka lepsza

a tak pozatym - jak duzo taniej uda sie kupic te glosniki to kupuj wiecej - sprzedasz nam :P

Skomentuj

O tego HDS'a chodzi: Link ?

Skomentuj

tak to ten :wink:

Skomentuj

Jeszcze jakbym wiedział, że jest do tego gotowy projekt zwrotnicy, albo ktoś mocno pomoże to byłbym happy :smile: Jeszcze muszę sprawdzić ile kosztuję ten wysokotonowy HDS, za 180EXC wychodzi po dzisiejszym kursie ojro około 226zł :mrgreen:

Skomentuj

W akustyku:
              HDS (P810921) 320zł
              HDS180 EXC (P830883) 320zł

Też jestem bardzo ciekawy jak grają razem te HDSy.

Skomentuj

Znam ceny akustyka i moim zdaniem są przesadzone jak na polskie realia :sad: Super, że jest gotowy projekt-faktycznie bardziej skomplikowany :razz: pozostaje tylko jak to gra! :?:

Skomentuj

kamsi co jeszcze w Holandii mozesz z glosnikow kupic taniej i pytanie czy moglbys przywiezc to jakby sie zrobila mala lista.. ?

Skomentuj

Generalnie to kupię to w Audiocomponents. Za kuriera i tak będę musiał zapłacić 25euro(będę brał z kolegą, czyli 12,5). Do Polski kurier od nich 50euro czyli dość sporo. Jest jeszcze taka sprawa, że biorąc powyżej 10 sztuk, obojętnie jakich przetworników Tymphany dostajemy 10% upustu. Większej ilości raczej nie będę w stanie przywieźć. Ale to i tak jak będziesz chciał zrobić zbiorowe zamówienie to przy 5 osobach wyjdzie za kuriera 45zł+koszt dystrybucji w Polsce. A taki HDS180EXC jest około 100zł tańszy, czyli biorąc komplet na 2 kolumny i tak będziesz do przodu >200zł. Moim zdaniem się opłaca :mrgreen:

[ Dodano: 2009-06-22, 09:39 ]
                    Wysokotonowy HDS około 250zł, więc jednak troszkę sporawo wyjdzie. 2x250 za HDS i 2x225 za 180EXC czyli w sumie 950zł. Dla porównania 180EXC+XT25TG daje 680zł za komplet, a z XT25BG 700zł za komplet. Chyba opcja 2 HDS'ów odpadnie bo trochę za drogo wychodzi. Teraz zastanawiam się, która Vifa do tego lepsza: TG czy BG :?:

Skomentuj

Zamieszczone przez kamsi
                      Teraz zastanawiam się, która Vifa do tego lepsza: TG czy BG
                      ale postawiles pytanie
                      do ktorej vify masz zwrotnice?
                      do BG musialbys kupowac projekt w akustyku :P

Skomentuj

To jest faktycznie spora przeszkoda :razz: Ciągle zastanawiam się nad HDS'em, ale chyba dam się przekonać, bo jednak nie chce potem żałować, że go nie wziąłem...

Skomentuj

Czaruję...
                        X