Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam serdecznie i zwracam sie o pomoc:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam serdecznie i zwracam sie o pomoc:)

witam

po długim namyśle stwierdziłem ze czas na własne audio wiec proszę mi powiedzieć opierając sie na własnych odsłuchach czy usłyszę różnice miedzy:

STX GDN 17 140 8 SCX + PJ

2xARN 150 4Ω + sc10n

18AKX + GDWK 10 200 / 10 250

a teraz i moich kryteriach pragnę czystego dźwięku do muzyki z gatunku Jazz, soul, funky,

Proszę pisac o charakterze tych przetworników jakie tony sa przytłumione czy bardziej słyszalne jednym słowem prosze o rade:)

roznice uslyszysz bo to zupelnie inne typy glosnikow

pierwszego zestawu nie slyszalem (znam PJ ale SCXa juz nie)

w przypadku staruszkow ARNow bedzie brakowalo bardziej zywych srednich tonow. beda wyraznie slyszalne ale beda troche cofniete - jakby ktos lub cos stalo pomiedzy kolumna a sluchaczem

AKXy to zupelnie inna polka. tutaj mamy juz bardzo ladnie odwzorowane pelne pasmo i gra to dosc czysto. slychac lekka nalecialosc "plastikowej" membrany ale i tak bedziesz bardzo zadowolony

Zamieszczone przez rxr2
    pragnę czystego dźwięku do muzyki z gatunku Jazz, soul, funky,
    STXy AKX do tego dobry naped i bedziesz bardzo zadowolony

Skomentuj

rxr2, a moze

http://www.allegro.pl/item666994774_...00w_8_ohm.html

+

2xpj

i zrobic 2way na 2 midbasach. Zwrotka jest do jednego ale zamiana elementow lekka i dalobysie pociagnac 4 sztuki.

Skomentuj

albo jako membrana bierna tez juz o tym myslalem ale jeszcze mam wszystko z opisu wiec mam co robic:)

Skomentuj

wiec jak widze sprawa sie powinna oprzeć o przetworniki :
          GDN-18-130-8-AKX
          ale prosze mi powiedzieć jaka jest jego zaleta nad tanszymi GDN-17-140-8-SCX ich charakterystyki sa bardzo podobne.

i takie samo pytanie odnosnie
          GDWK-10-250-8-AKX vs GDWK-10-250-8-AK

różnice ceny sa ponad 1/2 a czy jakość będzie choć odczuwalna??

Skomentuj

Zamieszczone przez rxr2
            ale prosze mi powiedzieć jaka jest jego zaleta nad tanszymi GDN-17-140-8-SCX ich charakterystyki sa bardzo podobne
            przejedz sie fiatem ze 100km silnikiem a potem golfem rowniez ze 100km silnikiem - bedzie jakas roznica?

to sa zupelnie rozne glosniki i zupelnie inaczej brzmia.
            GDWK AKX nie slyszalem ale dobra wysokotonowka jest bardzo wazna.
            jezeli masz na to kase to mozesz kupic lepsze glosniki (pamietaj ze potrzebujesz jeszcze 200-300zl na reszte kolumny)

jak nie chcesz wydawac wszystkiego naraz to kup cos tanszego

Skomentuj

Czaruję...
            X