Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eminence vs. STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Eminence vs. STX

Witam zakładam ten temat ponieważ wasze zdania są rózne jedna osoba doradza STX a druga Eminence ale nikt tak naprawdę jeszcze sensownie nie uzasdnił mi dlaczego Eminence jest gorsze bo zawsze ktoś powie gorsze a nie słyszał tego głośnika więc pytam na forum czy macie jakieś swoje doświadczenia z tymi głośnikami a interesuje mnie nejbardziej ten model:
    Eminence ALPHA-12

Przeciesz to normalne że Eminence to lepsze głośniki,ale to zależy który model porównujemy. Jak to ktos kiedyś powiedział-czasem warto kupić najdroższy model gorszej firmy niż najtańszy tej lepszej...a ten ALPHA 12 jest właśnie tym tanim modelem.

Osobiście słyszałem GDN-a 30-400 i jak za tą cenę to głośnik nie do pobicia.

Porównywałem GDN-30-400 do eminence delta 15,wiadomo że eminence miał bas ale co do środka i SPL-u w tym przedziale to STX go kład na łopatki...dodam że tych eminensów w paczce było po 2 a STX-ów po jednym :twisted:

Skomentuj

No i STX to tylko 12 cali

Skomentuj

To jeszcze napisz do czego Ci ten glosnik. Seria Alpha to poczatek z oferty eminence ale chocby to byly najtansze firmowki to firma ma doswiadczenie i jak nawet cos tanszego zagra niby lepiej to eminence bedzie gral latami a potem sprzeda sie duzo latwiej i to cala roznica.

Zamieszczone przez marian
        Porównywałem GDN-30-400 do eminence delta 15,wiadomo że eminence miał bas ale co do środka i SPL-u w tym przedziale to STX go kład na łopatki...dodam że tych eminensów w paczce było po 2 a STX-ów po jednym :twisted:
        Z tym SPL-em to ja bym raczej nie przesadzal bo to raczej zalezalo od zwrotnicy. Obliczeniowo dwa eminence maja na pewno wiekszy SPL. Inna sprawa to to ze na wokalu lepiej brzmia glosniki mniejsze bo maja lepsze charakterystyki kierunkowe a tandem dwoch glosnikow 15calowych ma je beznadziejne i to caly sekret.

Skomentuj

Czaruję...
        X