Mam pytanie posiadam owy wzacniacz Sony sprawuje sie b.dobrze ale mam problem wzmacniacz ma 4X80Watt około posiadam kolumny New Mildton 150 i brakuje mi Bassu. Myślałem nad zrobieniem suba pasywnego na jakimś STX'ie (chyba ze polecacie cos innego). Czy jeśli podłacze tego subb normalnie jak kolumny do wyjścia to czy coś sie stanie ?! oczywiście przez filtr dolnoprzepustowy ? Wybaczcie mi jesli to glupie pytanie ale gdziesz czytalem ze cos sie moze stac ??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sony TA-F411R
Collapse
X
-
Zamieszczone przez petardawzmacniacz ma 4X80Watt
nie wiem skad wy zawsze biezecie te kosmiczne wyniki.
to jest wzmacniacz stereo z 2 parami wyjsc!
Zamieszczone przez petardaposiadam kolumny New Mildton 150 i brakuje mi Bassu.
Zamieszczone przez petardaMyślałem nad zrobieniem suba pasywnego
Zamieszczone przez petardaCzy jeśli podłacze tego subb normalnie jak kolumny do wyjścia to czy coś sie stanie
albo zmieniasz cale kolumny albo robisz subwoofer aktywny
-
Można pod tape(play), line out ale głośność będziesz regulował osobnym potencjometrem (chyba, że line out masz regulowane główną gałką "volume"). Najlepiej do wzmacniacza suba dorobić sumator z wejściem wysokopoziomowym "High In" wtedy suba podłączasz bezpośrednio pod końcówkę Soniaka razem z kolumnami lub jako druga para kolumn "B".
Skomentuj
-
Czyli najlepszym i najkorzystniejszym rozwiązaniem będzie zrobić wzmacniacz do suba Irka na TDA 7294 przyklejony w dziale elektronika ? Z tego co czytałem on tez posiada sumator z wejściem wysokopoziomowym ?
Caleb. Myślałem nad tym ale brak kaski a fakt faktem ze coś lepszego by się przydało z tym ze na razie brak pieniędzy zmusza mnie do tego by obejść się smakiem.
Skomentuj
-
Są głośne to fakt a sprzedać ich nie chce bo zarabiają na siebie grając na 18 nastkach gdzie raczej po jakimś okresie czasu zgromadzeni tam przykładają wagę tylko do tego czy jest głośno a nie czy gra "dobrze".
Chętnie posłucham propozycji zmiany moich 150 na " coś co zagra normalnym basem "
Skomentuj
Skomentuj