Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

WLM Lyra

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

WLM Lyra

Witam,czy już wiadomo co siedzi na górze i na dole w tych kolumnach? (wiadomo że średniak to eminens). Chciałbym na poważnie już zacząć myśleć o zrobieniu klonów jednak najpierw muszę wiedzieć co to za głośniki. Pamiętam że był już temat o tych kolumnach ale nie doczytałem...

http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1605668

Piękny sprzęt.
    I piękna cena 25000 + 4900 za dodatkowy lakier.
    Ciekawe ile będzie kosztował klon.
    Liczyłeś?
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

hmmm wlm la scala też tanie nie są bo monitory ponad 10k a zrobienie ich z tego co pamiętam nie jest strasznie drogie, jakieś tańsze przetworniki visatona cena głośników to ~350 zł + zwrotka i obudowa czyli w 600-700 zł można się zmieścić :)

przypuszczam że tu będzie troche drożej ale tez nie jakiś kosmos ... chyba :razz:

Skomentuj

Eminens kosztuje 200-250zł,reszta nie wiem.

Jeszze nie wiem czy zrobie klony czy któryś głośnik wymienie,musze jeszcze raz ich posłuchać.

Skomentuj

Z tego co pisza w artykule góry nie dostaniesz bo to jakas straszna tajemnica ; ) czyli idealny klon to nie bedzie.

Skomentuj

Może zrobie kolumny w stylu WLM,tyle że zmienie wysokiego i niskiego. Myślałem o T-9950 na góre :smile:

Skomentuj

skoro zmienisz glosniki to co to bedzie za klon? tylko rozmieszczenie glosnikow bedzie podobne.

Skomentuj

no jeżeli zmienisz głośniki (bo podobno są 2 wysokotonowe) to klon to raczej nie będzie...
                no ale jak zrobic inaczej skoro nic nie wiadomo jaki to glosnik...

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
                  skoro zmienisz glosniki to co to bedzie za klon?
                  Zamieszczone przez yxzabc

no ale jak zrobic inaczej skoro nic nie wiadomo jaki to glosnik...
                  no właśnie...

Skomentuj

jak nie masz dokumentacji to nie zrobisz klona to chyba oczywiste.
                    pytanie tylko czy chcesz wejsc w dzwiek ktory oferuja glosniki estradowe bo glownie to jest wyroznikiem tych kolumn a glosniki eminence sa w miare dostepne.

Skomentuj

No właśnie myślałem nad szerokopasmówką,niestety szerokopasmówka najlepiej sprawuje się w średnicy a dół i góra zostaje na drugim planie,dlatego myśle nad WLM-ami. Bardziej osłuchani z tym sprzętem mówią że WLM-y mają kiepskie wysokie tony,dlatego pomyślałem że można by wymienić na Ushera który zbiera dobre opinie.

Skomentuj

a jaka efektywnosc ma ten usher? bo do kolumn o efektywnosci >95dB jest na swiecie tylko kilka glosnikow ktore spelnia warunek efektywnosci.

Skomentuj

88db ma ten Usher.

Skomentuj

a wstęgowce np. Fountekz monacora?

Skomentuj

Nie wiem...musiałbym pierw usłyszeć,nie kupie głośników w tej cenie na ślepo,a Usher mi się widzi :)

Skomentuj

Co ci z ushera, jak resztę będziesz musiał ściszać? Jak chcesz ushera na wysokim to daj mu zwykłego niskośrednio, a jak chcesz coś jak WLM i z dobrą górą to cię ostre koszta czekają...

Skomentuj

mam pierwszego wstegowego monacora na ktorym napisali 95dB tylko ze po zwrotnicy juz ma nie cale 88dB. trzeba najpierw zobaczyc gdzie wystepuje pik na charce bo to na jego podstawie producent chwali sie efektywnoscia.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X