Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie głosniki do kolumn 2-way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie głosniki do kolumn 2-way

Witam.
    Mam w planach zbudowanie kolumn dwudrożnych głównie do słuchania muzyki ale nie za bardzo wiem jakich głośników do tego użyć i dlatego bardzo proszę o pomoc w tym temacie. Przeglądałem już wiele konstrukcji zamieszczonych na forum lecz nie mam możliwości ich odsłuchu żeby się na jakąś zdecydować.
    Muzyka jaką słucham to elektro i techno więc zależy mi na dość szybkim i mocnym basie. No i jak wiadomo żeby reszta średnich i wysokich dźwięków też była w miarę możliwości dobrej jakości. :razz: Pomieszczenie w jakim maja grać kolumienki jest dość spore bo ok 22m2.
    Budżet jaki posiadam na głosniki i zwrotnice (do 2 kolumn) to ok 300zł może lekko ponad jeśli będzie jakaś znaczna i opłacalna różnica w dźwięku.

A jeśli chodzi o wzmacniacz to jeszcze nie posiadam. Myślałem coś tak w cenie około 200zł tylko nie wiem czy da rade coś znaleźć, albo wykonać samemu.

Bardzo proszę o pomoc.:wink:

proponuje zestaw STX 14gdn + PJ
    w tej cenie jedynie to..
    ale nie wiem czy podołają twoim wymaganiom :razz:

Skomentuj

No właśnie :roll: ostatecznie to mógłbym przenieść je do mniejszego pokoju (jakieś 16m2) to wtedy może lepiej było by z nagłośnieniem. Ale co myślicie jeszcze o takim zestawieniu:
      2x ARN 150-03/4 + STX GDWK-10-200-8-PJ

Skomentuj

Lepiej 14 scx ma lepsze średnie niż arn

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222
          Lepiej 14 scx ma lepsze średnie niż arn
          ale tu chyba chodzi bardziej o
          Zamieszczone przez kamilu265
          elektro i techno więc zależy mi na dość szybkim i mocnym basie
          wydaje mi się, że bez suba tu się nie obejdzie bo w tej kasie to raczej nie wykonalne
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Tak budżet skromny i lepiej by bylo do scx i pj z czasem dorobić suba

Skomentuj

Ale co myślicie jeszcze o takim zestawieniu:
              2x ARN 150-03/4 + STX GDWK-10-200-8-PJ
              brak zwrotnicy
              w ogloszeniach masz 2xARN 150 + vifa + zwrotnice za 400zl. wg mnie naprawde warto dolozyc

Zamieszczone przez lklukasz
              wydaje mi się, że bez suba tu się nie obejdzie bo w tej kasie to raczej nie wykonalne
              spokojnie da sie na tym sluchac takiej muzyki. ale pod warunkiem ze przesiadasz sie z "zabawek" i nie ma za wielkiego pomieszczenia (16m starczy)

Skomentuj

[quote="Pawel S."]
                w ogloszeniach masz 2xARN 150 + vifa + zwrotnice za 400zl. wg mnie naprawde warto dolozyc
                Możesz pokazać gdzie bo szukałem i nic takiego nie mogłem znaleźć :sad:

Skomentuj

Hubertoos0222, a słyszałeś ARN-y że się wypowiadasz? Najlepiej w bezpośrednim porównaniu z 14scx? Jak nie to czemu szerzysz ploty?

kamilu265, masz niezłe wymagania, tylko budżet skromny... Zrobić coś za to zrobisz, grać to będzie fajnie, ale chałupy ci nie wywróci
                  A tego zestawu co mowił Pawel S., już nigdzie nie ma... Może już poszedł :)

Skomentuj

na wszelki wypadek zapytaj http://www.allegro.pl/item710204017_..._sam_wawa.html

Skomentuj

Tak słyszałem i arn nie ma szans z 14 scx jeśli chodzi o średnie tony

Skomentuj

Zamieszczone przez Hubertoos0222
                        Tak słyszałem i arn nie ma szans z 14 scx jeśli chodzi o średnie tony
                        to napewno. ale bas maja na podobnym poziomie. inny charakter ale podobnie

Skomentuj

Może mi sie zdaje ale z arn-a bas był jakby lepszy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                            spokojnie da sie na tym sluchac takiej muzyki. ale pod warunkiem ze przesiadasz sie z "zabawek" i nie ma za wielkiego pomieszczenia (16m starczy)
                            Oczywiście, ale 14 scx to za mało.
                            Muszi być min 16 i do takiej muzyki musi być sub na 25cm. Kolega ma 22m2 pomieszczenia.

A w ogóle to jeszcze nie wiemy pod czym to będzie grało.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                              Muszi być min 16 i do takiej muzyki musi być sub na 25cm.
                              co to znaczy MUSI?
                              nic nie musi :P
                              jednemu starczy 13cm a innemu 15" to za malo
                              wiec nie pisz tak ogolnie bo to zawsze zalezy od wymagan i punktu odniesienia

Skomentuj

[quote="lklukasz"]
                                Zamieszczone przez Pawel S.
                                Muszi być min 16 i do takiej muzyki
                                To jaki zestaw byś polecił mniej więcej w tej cenie? Ja szukałem i nic nie znalazłem żeby zmieścić się w granicy 300 - 350 zł :sad: no i właśnie jeszcze inna sprawa żeby było to czym zasilić to bym wiedział na jaką moc głośników mogę sobie pozwolić a tak to nawet tego ciężko mi określić.

Skomentuj

W tej cenie żeby dobrze grało to tylko 14 scx i pj jest bas są średnie i wysokie tony nic lepszego nie zrobisz i napędzisz to większością wzmacniaczy.

[ Dodano: 2009-08-19, 09:33 ]
                                  Kamilu265 jak chcesz to posiadam 2 obudowy pod 14 scx i pj oddam za 50zł nie są jakieś super ale zawsze możesz je przerobić

Skomentuj

Czaruję...
                                  X