znaczy chcesz miec glosnik scanopodobny za ulamek ceny oryginaly :) nawet sie nie dziwie bo 250zl to dobra cena. na naszym forum nie pamietam zeby go ktos obrabial ale w necie jest o nim sporo.
dobre określenie :mrgreen:, ale nie o to tylko chodzi.
Mam okazję kupić trochę taniej te głośniki.
Szukam projektu zwrotnicy z czym mógłbym to połączyć nic nie mogę znaleźć.
Przeważnie pojawia się model 8945.
A po ile będziesz miał te głośniki :?: Kiedyś też myślałem nad nim a dokładnie nad projektem 2 way http://www.audiofast.com/main.asp?id...4&r=0&wersja=0
Tylko nie znalazłem takiego projektu nigdzie na necie :cry:
sa na nich firmowe kolumny wiec mozna posluchac albo chociaz poczytac opinie i zobaczyc litraz ktory mozna skorygowac zaleznie od opinii o basie.
glosniki sa tak podobne do scanow i nawet oznaczenia maja podobne ze watpie czy ktos by je z zewnatrz a nwet od wewnwtrz odroznil. ciekawe co sie za tym kryje bo jeszcze wyjasnienia tego podobienstwa nie znalazlem.
choc jak piszecie ze wymaga duzej budy to zupelnie przeciwienstwo scanow wiec moze to tylko chinska imitacja ale za te pieniadze to ja moge miec i imitacje wazne ze przypomina scany :)
zrobilbym jakies nowe kolumny ale ani sprzetu pomiarowego (w testach uni jig) ani sprawnych rak (polamaly sie) teraz nie mam wiec tylko obsluga kompa mi pozostaje ale za to dwie plytki dziennie projektuje.
glosniki sa tak podobne do scanow i nawet oznaczenia maja podobne ze watpie czy ktos by je z zewnatrz a nwet od wewnwtrz odroznil. ciekawe co sie za tym kryje bo jeszcze wyjasnienia tego podobienstwa nie znalazlem.
jeżeli to te które grają w jednych Harpiach to widziałem je i różnią się od SS :) Są podobne, ale różnica jest znacząca, ktoś kto widział scana odróżni odrazu :P
Witam. Mam ten głośnik i moim zdaniem dobra pojemność dla niego to 30 L w 25-litrowej obudowie trochę się "dusi". Zwrotnicę której projekt umieściłeś miałem i brzmienie nie podobało mi się, było płaskie. Zresztą z tego co wiem to Akkus zrobił modyfikację zwiększając cewkę na wysoki do 0,68u i L-pad bezpośrednio przed głośnikiem 4,7ohm i 22ohm. Co do doboru głośnika wysokotonowego to tak jak koledzy napisali najlepiej sugerować się tym co jest w firmowych kolumnach, czyli usher w 602 lub seas w harpiach, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie zrobić eksperymenty z innymi głośnikami. Wracając do zwrotnicy to jestem w trakcie projektowania 12/18db i chyba przy takiej ostatecznie zostanę. Pozdrawiam.
Witam. osobiście mam Zestaw do montażu AKKUS X3 .
Głośnik USHER 8935A +USHER T-9930-20NC .
z tego co sie dowiadywałem powinno tom siedziec w 27 litrach,
ale 30 l też jest ok.
Skomentuj