Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa subwoofera - kila pytań.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa subwoofera - kila pytań.

Witam, mam do Was kilka pytań dotyczących mojego nowego projektu.
    Przymierzam się do budowy suba na głośniku Gdn20/80/2, z tego co wyliczyłem (WINisd) i podpatrzyłem w innych projektach wynika, że 35l i 35Hz to dobre "warunki pracy" dla tego przetwornika.
    Widziałem kiedyś ładnego suba na tym przetworniku tyle, że głośnik był umieszczony tak aby grał w podłgę. I tu pytanie- Jak lepiej zagra głośnikiem do podłogi czy na froncie?
    Dodam, że posiadam już subwoofer(stx22/140) z głośnikiem na "przedniej ścianie" i to jak on gra w dużej mierze jest uzależnione od jego ustawienia w pokoju (20m2).

Proszę Was o opinie/rady.

Nie ma znaczenia z której strony umieścisz głośnik, to już Twój wybór.
    Mam suba na tym głośniku i daj mu najlepiej nie więcej jak 32l i strojenie na 35-38Hz. Większej budy nie warto dawać bo głośnik traci wtedy na wytrzymałości mocowej, a głębszego basu i tak nie uzyskasz.
    Zamieszczone przez otomsono
    Dodam, że posiadam już subwoofer(stx22/140) z głośnikiem na "przedniej ścianie" i to jak on gra w dużej mierze jest uzależnione od jego ustawienia w pokoju (20m2).
    Tak samo będzie z subem na GDN 20/80/2. Niestety to trochę za mały głośnik do tak dużego pomieszczenia. Najlepiej gra w pomieszczeniach do 12-15m^2.

Skomentuj

Czaruję...
    X