Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośniki komputerowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośniki komputerowe

witam. ostatnio przyszedł mi do głowy pomysł, aby zrobić głośniki komputerowe 2.1. chciałem zastosować w kolumienkach 1 głośnik wysokotonowy (podobny do tego w: hoohle.pl/?15z ) i 1 średniotonowy, który stosuje się w np Creative'ach T6100 (hoohle.pl/?160 ), tylko że nie wiem jak się nazywają, a w subfoowerze GDN-14-100-8-SCX. proszę o poradę, które głośniki wysokotonowe i średniotonowe wybrać...

pozdrawiam
    czarny1906

czym chcesz to napędzać? Nie lepiej kupić jakieś używane logitechy?

Skomentuj

może i lepiej, ale jako, że jestem zafascynowany diy to sam chcę zrobić;]
      jako wzmacniacz chcę użyć TDA 7250, żeby był zapas mocy.

Skomentuj

czarny1906, jak byś miał wszystkie części na stanie a ewentualne zakupy polegały by na dokupieniu dosłownie pierdołków to warto się pobawić, ale jeśli chcesz wsio kupować to daruj sobie bo naprawdę to będzie strata kasy, lepiej odłóż ją i zbieraj na coś normalnego :)

Skomentuj

Jak chcesz się koniecznie zrobić diy komputerowe 2.1 to moim zdaniem lepiej poszukać na allegro w uszkodzonych jakiegoś przyzwoitego subwoofera creativa lub logitecha. (masz już cały tor audio z filtarmi i zasilaczem) Wyciągnąć bebechy, naprawić i zrobić do tego porządne obudowy, dobierając odpowiednie głośniki do satelitów. Jest również wiele głośników na allegro w małych rozmiarach 13-17 cm. dedykowanych specjalnie do suba z kina domowego - do 45 zł., jak nie będziesz chciał, lub nie mógł wykorzystać tego z uszkodzonego suba.

Skomentuj

czarny1906, robienie takiego czegoś od zera nie mając zbytnio pojęcia to zabawa która będzie kosztowała naprawdę sporo...
            czarny1906, napisz ile chcesz na to przeznaczyc i czego od tego zestawu oczekujesz.

Skomentuj

czarny1906, ja cos takiego robie tylko na wiekszych glosnikach (satelitki)
              robie to z odpadow ktore zbieralem dluzszy czas wiec koszt maly

jak mialbys robic od zera to juz malo oplacalne. dlatego warto poszukac starych lub uszkodzonych subow aktywnych do kompa lub do kina domowego - ja takiego wlansie przerobilem

a co do satelitek - na allegro sa glosniki PHILIPS do telewizorow. tanie (10zl), male rozmiary i wszystko w jednym. zmieniasz tylko obudowe

Skomentuj

Czaruję...
              X