Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica do GDN-17-140-8-SK i GDWK-10-250-8-AWX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica do GDN-17-140-8-SK i GDWK-10-250-8-AWX

Witam. Czy jest zwrotnica do tego zestawu i czy ktoś z diyaudio wykona komplecik na zamówienie ? Tak poczytałem i dosyć często są pytania o tego SK, ale 14. Czy zwrotnica od 14 SK i 10 AWX będzie dobra czy trzeba ją przerobić ? Czy ten SK zagra lepiej w zamkniętej czy z Bass Reflex (Tunel bass-reflex 75x158 starczy czy o większej średnicy)? Jaką skrzynię (litraż) najlepiej zastosować ? I czy wzmacniacz 60W wystarczy ? Ponoć STX potrzebują porządnego kopa. Mam tanie dojście do płyt MDF 18mm - powinna chyba wystarczyć ?

// Tańszy wariant to PJ + 17 SK - tu da radę zwrotkę wystrugać ?

Zamieszczone przez clipparion
    Czy zwrotnica od 14 SK i 10 AWX
    A jest taka? Daj linka...

Skomentuj

clipparion, zwrotnice się robi pod konkretne głośniki na podstawie pomiarów i nikt Ci jej nie zaprojektuje bez nich(są symulatory,kalkulatory ale na zwrotnicach zaprojektowanych przeznie,zestaw gra mocno przeciętnie,a żeby niepowidzieć żle).Albo już ktoś mierzył te głośniki,ma zaprojektowane zwrotnice i się z Tobą podzieli schematem ,albo wysyłasz głośniki do kogoś na pomiary i projektujesz z nami zwrotkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
        A jest taka? Daj linka...
        a wkurzacie mnie...

a zwrotnica do GDN 17 SK + PJ bedzie pozniej - brak czasu na pomiary (kolumny juz gotowe)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          a zwrotnica do GDN 17 SK + PJ bedzie pozniej - brak czasu na pomiary (kolumny juz gotowe)
          pochwal sie

Skomentuj

a wkurzacie mnie...
            Nie było w gotowych zwrotnicach to zapytałem :) Nawet jak gdzieś to już na forum umieszczałeś wcześniej, to nie widziałem tego...

Widzę że ta kopułka AWX to potrzebuje trochę elementów (co za tym idzie zabawy z nią) żeby zagrała...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
              Widzę że ta kopułka AWX to potrzebuje trochę elementów (co za tym idzie zabawy z nią) żeby zagrała...
              eee tam, jedna cewka więcej, dużej różnicy w portfelu nie odczujesz :razz:

Miał ktoś 10-250-8-AK? Jest zaledwie 11zł droższa od PJ a odsłuchowo jest jakaś większa różnica?

Skomentuj

Może mi ktoś powiedzieć co daje ta cewka na wysokotonowym tuż za L-Padem ?

Skomentuj

Rfck, przesymuluj sobie w SW, będziesz wiedział.Ta kopółka ma podbicie koło 10kHz które ma likwidować.Lecz z doświadczenia wiem że ona będzie degradować dzwięk.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck
                    Może mi ktoś powiedzieć co daje ta cewka na wysokotonowym tuż za L-Padem ?
                    Ta kopółka ma podbicie koło 10kHz które ma likwidować.Lecz z doświadczenia wiem że ona będzie degradować dzwięk.
                    dokładnie, nie zawsze wykres idzie w parze z odsłuchem.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      pochwal sie
                      nie moje wiec sie nie pochwale
                      pojawia sie jak zrobimy zwrotnice

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
                      Miał ktoś 10-250-8-AK? Jest zaledwie 11zł droższa od PJ a odsłuchowo jest jakaś większa różnica?
                      chyba bede musial ja kupic - rowniez SW polecal ja bardziej niz PJ

Skomentuj

nie moje wiec sie nie pochwale
                        ble moder... :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X