Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w wyborze głośników do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

18AWX jest nowym glosnikiem stxa o ktorym niewiele mozna powiedziec.. Nowa technologia ogolnie super, jednak po mimo jej brakuje czegos w tych glosnikach i przez to nie mowiac pochopnie jest nizszej polki.. :/ Kep jest sprawdzony i nic zlego o nim nie mozna powiedziec Dwa ze do awx nie masz projektu zwrotki, opinii na temat w jakim litrazu gra, gdzie o kepie masz praktycznie jak na dloni i napewno zagra to prawidlowo.

Skomentuj

Jak już mówiłem wcześniej zwrotnica to nie problem, ponieważ znajomy się tym zajmuje i mi pomoże dostroić każdy głośnik do mojego ucha. Tylko czy to będzie lepiej grało niż np. 3 way na gdn 22-140-8

[ Dodano: 2009-10-09, 18:18 ]
      Widzę, że nie macie więcej propozycji. Wybrałem 2,5 drogi na sph-160kep tylko nie wiem na jakich wysokotonówkach co porponujecie żeby to ładnie się zestroiło??

Skomentuj

camaro_yenko nie kombinuj. 2drogi na 2xsph-165kep to naprawde dobry zestaw... niczego Ci brakowa nie bedzie.. na wysoki wez 22taf/g

Skomentuj

Dzięki za pomoc w doborze głośniczków. Zrobię kolumienki na tych monacorach i 22taf/g, gdzie jeden głośnik nisko średnio zestroje niżej od drugiego i zobaczymy jak to zagra. Jak skończę to się pochwalę lecz nie prędzej niż po nowym roku także dzięki za pomoc i pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez camaro_yenko
            jeden głośnik nisko średnio zestroje niżej od drugiego i zobaczymy jak to zagra
            a czemu taka koncepcja, co chcesz przez to uzyskac? Wstaw je w jedna komore tunel z polinka HP68-220 skroc go aby uzyskac strojenie 45Hz i git.

Skomentuj

Chcę trochę więcej basu wydobyć z takiej kolumny gdzie jeden głośnik będzie grał niższe tony a drugi średnie.

Skomentuj

Chcę trochę więcej basu wydobyć z takiej kolumny gdzie jeden głośnik będzie grał niższe tony a drugi średnie.
                no to się robią 3 drogi.
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

camaro_yenko, takimi wypowiedziami pokazujesz jak malo wiesz i jak malo slyszales
                  pojedz do warszawy na audio show i posluchaj sprzetu zanim zaczniesz kase wydawac. wtedy przekonasz sie co chcesz kupic i czy tobie wystarczy

Skomentuj

A czy ja powiedziałem że się znam?? Po prostu słyszałem że fajnie grają kolumny nie na 3 drogach a 2,5 i dlatego chcę iść w tym kierunku. Po to tu piszę żeby się dowiedzieć co i jak a nie od razu jechać do warszawy.

Skomentuj

camaro_yenko, ale koledzy lepiej wiedza co jaki da efekt i dlatego tak doradzaja

Po to tu piszę żeby się dowiedzieć co i jak a nie od razu jechać do warszawy.
                      no a ja nadal proponuje tam pojechac. pojedziesz, posluchasz sporej ilosci sprzetu i jak cos sie nie spodoba to stracisz tylko 100-200zl na wyjazd
                      jak zrbisz kolumny i sie nie spodobaja to stracisz ok 1000zl :P

Skomentuj

Ok wielkie dzięki za porady. jak coś już zrobię to zamieszczę fotki pozdro for all

Skomentuj

Czaruję...
                        X