Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki niskotonowy to tego zestawienia?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki niskotonowy to tego zestawienia?

Mam prosbe o pomoc w doborze glosnika niskotonowego.

Potrzebuje zmontowac kolumienki do garazu/warsztaciku ok 45 m2 stosunkowo niewielkim kosztem i wykorzystujac to co mam z poprzednich zabaw z kolumnami.
    W mieszkaniu, dzieki pomocy kolegow z tego forum mam zestaw 3d na STX z ktorego jestem bardzo zadowolony i klony Totem Mite przy komputerze.
    Ale w stosunku do tych nie oczekuje czegos szczegolnego - raczej ma grac mozliwie najladniej z tych elementow co posiadam i licze sie z niedoskonalosciami.

Mam:

Wysokie:
    Tonsil GDWK 10/80/19

Srednie
    Tonsil GDM 12/60/2 lub ewentualnie GTC 13/40/1 ( cos jak Tonsil GDN 13/40/2, tyle ze jakas wersja eksportowa i raczej srednioniskotonowy )

Niskie:
    brak

Zwrotnica:
    Janbo J-3P/2 Częstotliwość podziału 1160/6000 Hz Tłumienia 12/6/12/12 dB/okt.

Calosc bedzie napedzana amplitunerem philipsa 2x75W

Z uwagi na dosc budzetowy ( do 100 PLN za przetwornik) charakter szukam jakiegos głośnika niskotonowego który sprawdzi sie z ta troche nieszczesliwa zwrotnica i nie wymaga jakiejs wielgachnej obudowy, co polecacie?
    Troszke mnie kusi to co juz mam w domowym zestawie i sie sprawdza czyli GDN 22-140-8-SCX, ale czy przy cieciu 1160 nie bedzie jakiejs tragedii?
Czaruję...
X